Pierogi chińskie

Pierogi to nie tylko polska specjalność - również Chińczycy mają swoją wersję. Odmian chińskich pierożków jest mnóstwo, najczęściej jednak mają mięsny farsz i są gotowane na parze. Służą do tego specjalne bambusowe koszyczki. Miłośnicy polskich pierogów z pewnością pokochają też chińskie, bo mimo orientalnych akcentów wiele je łączy z naszymi.

Pierogi chińskie

Pierogi chińskie wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Dim sum: jak zrobić chińskie pierożki?

Dim sum: jak zrobić chińskie pierożki?

Dim sum to małe azjatyckie przekąski. Należą do niech między innymi chińskie pierożki. Pierożki dim sum mogą być smażone na oleju lub gotowane na parze, z nadzieniem z wieprzowiny, kurczaka, krewetek lub warzyw, a także przybierać różnorodne kształty: sakiewek, uszek czy przypominające polskie pierogi.

Ocena: 4,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Grzybowy farsz do chińskich pierożków z sosem z masła orzechowego [przepis wegański]

Grzybowy farsz do chińskich pierożków z sosem z masła orzechowego [przepis wegański]

Grzybowy farsz do chińskich pierożków z przepysznym i sosem z masła orzechowego - ten przepis spodoba się każdemu amatorowi chińskich pierożków, a zwłaszcza wegetarianom i weganom. W przepisie podajemy zarówno oryginalne składniki, jak i wersję spolszczoną.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 1