Pieczywo

Pieczywo - bez niego większość z nas nie wyobraża sobie życia. Nawet w modlitwie prosimy, by nigdy nie zabrakło nam chleba naszego powszedniego. Faktycznie w sklepach chleba nie brakuje - ale nie zawsze smakuje on tak, jakbyśmy chcieli. Pieczmy więc chleby, bułki i rogale, chałki i bagietki - smaczne i zdrowe!

Pieczywo

Pieczywo wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Grzanki z BAKŁAŻANEM I MOZZARELLĄ [przepis na grill]

Grzanki z BAKŁAŻANEM I MOZZARELLĄ [przepis na grill]

Bakłażan to popularne warzywo w kuchni włoskiej, ale nie tylko. Obecnie doceniamy smak błyszczącego bakłażana, można go bardzo łatwo przyrządzić insprując się przepisami na grilla. Zobacz, jak zrobić szybkie i proste danie w sam raz na sezon grillowy - grzanki z bakłażanem,  mozzarellą, pomidorem i bazylią. To typowo włoskie danie, które będzie pomysłem również dla wegetariańskiej kuchni.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Domowy chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym

Domowy chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym

Topinambur w smaku przypomina ziemniaka, ale ma bardziej orzechowy smak. Warto przywrócić do łask to nieco zapomniane warzywo, gdyż jest niedrogie, łatwe w uprawie i ma wiele kulinarnych zastosowań, na przykład: domowy chleb z czarnuszką. Na ciepło z masłem koperkowym to idealny śniadaniowy przysmak.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Zapiekanka ze szpinakiem i botwinką - przepis na sezonowe śniadanie lub lunch

Zapiekanka ze szpinakiem i botwinką - przepis na sezonowe śniadanie lub lunch

Zapiekanka ze szpinakiem i botwinką to fantastyczny pomysł na weekendowe sezonowe śniadanie lub lunch. Nadzienie podane w przepisie możesz zapiec na pieczywie, albo na placku z ciasta francuskiego.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Drożdżówka niespodzianka - przepis na Wielkanocne ciasto z jajkiem

Drożdżówka niespodzianka - przepis na Wielkanocne ciasto z jajkiem

Na Wielkanoc zazwyczaj robimy jajka faszerowane lub klops z jajkiem. Tym razem proponujemy przepis na nietypową drożdżówkę z niespodzianką - upieczonym jajem w środku. Przepis ten wymyślił znany szef kuchni Robert Muzyczka. Zobacz jak zrobić wielkanocną drożdżówkę z jajkiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Bajgle nowojorskie - sprawdzony przepis na pyszne bajgle!

Bajgle nowojorskie - sprawdzony przepis na pyszne bajgle!

Uwielbiasz bajgle, ale nie wiesz jak je upiec? To nie jest bardzo trudne, a efekt - niebo w ustach! Pyszny bajgiel z kremowym serkiem i plasterkiem łososia, dosmaczony świeżą rzodkiewką czy ogórkiem to rewelacyjny pomysł na śniadanie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Bajgiel z pastą z fety i humusem - przepis

Bajgiel z pastą z fety i humusem - przepis

Bajgle to obok donutsów najpopularniejszy składnik drugiego śniadania w Stanach Zjednoczonych. To okrągłe, przypominające obwarzanek pieczywo idealnie nadaje się do stworzenia wyśmienitych kanapek. Wypróbujmy bajgle - tym bardziej, że można je kupić w wielu polskich miastach!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Domowy hot dog po amerykańsku: przepis + WIDEO

Domowy hot dog po amerykańsku: przepis + WIDEO

Zastanawiasz się, jak zrobić hot doga po amerykańsku? To przekąską wyjątkowo łatwa w przygotowaniu, ale warto pamiętać o szczegółach, które podkręcą jej smak. Podajemy prosty przepis na domowego hot doga.

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Toskańska sałatka z pomidorów z grzankami [Panzanella]

Toskańska sałatka z pomidorów z grzankami [Panzanella]

Panzanella - toskańska sałatka z pomidorów, z grzankami np. z włoskiej ciabatty ma wspaniały, zwłaszcza zrobiona z dojrzałych, mięsistych pomidorów to doskonała propozycja na lekką kolację lub lunch. Doskonale się sprawdzi jako dodatek do grilla.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jak upiec chleb na zakwasie? Prosty przepis na domowe pieczywo

Jak upiec chleb na zakwasie? Prosty przepis na domowe pieczywo

Niemal każdy z nas lubi chleb. Można go jeść z masłem, z czekoladą, ze śmietaną i cukrem, a nawet sam - ale tylko wtedy, gdy jest świeży, a skórka chrupiąca. Sprawdź, jak upiec chleb domowej roboty. Podajemy dokładny przepis krok po kroku.

Ocena: 4,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Chleb owsiano-pszenny Dukana - nie łamie zasad diety proteinowej

Chleb owsiano-pszenny Dukana - nie łamie zasad diety proteinowej

Na diecie wysokobiałkowej Dukana najdotkliwszy jest brak pieczywa. Ale jest ratunek: chleb owsiano-pszenny Przedstawiamy przepis na chleb Dukana (z dozwolonych podczas diety składników), który pozwoli zaspokoić chęć sięgnięcia po „normalne” pieczywo.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Strona 1 z 6