Chrzest i komunia

Chrzest to pierwsze większe przyjęcie, w którym maluch co prawda jest gwiazdą, ale to dorośli świętują. Z kolei Pierwsza Komunia Święta to radosna celebracja dla całej rodziny. W obydwu przypadkach trzeba zadbać o pyszne dania, a przy tym efektowne. W końcu chrzest i komunia to wydarzenia, które świętuje się raz w życiu!

Chrzest i komunia

Chrzest i komunia wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Domowy TORT LODOWY - krok po kroku

Domowy TORT LODOWY - krok po kroku

Zamiast tradycyjnego tortu z kremem, polecamy tort lodowy. Jego wykonanie wcale nie jest trudne. Zobacz jak zrobić domowy tort lodowy - krok po kroku. Oczywiście w ofercie supermarketów jest mnóstwo gotowych tortów lodowych. Jednak są dość drogie i do tego nie mamy pewności, z jakich składników są przygotowane. Najlepiej zatem spróbować przygotować taki tort lodowy samemu w domu. Wystarczy trochę cierpliwości i odświętny deser gotowy.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Sernik kokosowy - łatwy przepis na sernik z kokosem

Sernik kokosowy - łatwy przepis na sernik z kokosem

Wypróbuj przepis na sernik kokosowy, miękki, puszysty i cudownie aromatyczny. Sernik z kokosem zrobisz podobnie jak ten, który znasz, ale smak ciasta będzie absolutnie wyjątkowy. Oto doskonały przepis na prosty sernik kokosowy, idealny na Wielkanoc i nie tylko. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 110 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Ptysie z kremem [propozycja deseru na Komunię Świętą]

Ptysie z kremem [propozycja deseru na Komunię Świętą]

Ptysie z kremem to idealna propozycja deseru z okazji Pierwszej Komunii. Zamiast lub oprócz tortu można podać lubiane przez wszystkich, leciutkie jak puch ptysie z pomarańczowym kremem. Oczywiście sprawdzą się także przy innych okazjach, takich jak urodziny, kinder bale, chrzciny itd.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 90 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Tort truskawkowo-śmietanowy [na komunię i nie tylko]

Tort truskawkowo-śmietanowy [na komunię i nie tylko]

Ten tort jest wyjątkowo łatwy i mało pracochłonny w przygotowaniu, gdyż robimy go z gotowych blatów tortowych. Doskonale się nadaje na Pierwszą Komunię, gdyż dzieci uwielbiają truskawki. Ma też wyjątkowo elegancki wygląd. Tort truskawkowo-śmietanowy uświetni każdą rodzinną uroczystość.  

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 12 OSÓB

Sernik z malinowym musem: sprawdzony przepis

Sernik z malinowym musem: sprawdzony przepis

Sernik na spodzie, który może być czekoladowy, ozdobiony malinowym musem warto przygotować na specjalne okazje. Ten sernik jest nie tylko pyszny, ale i elegancki w formie. Sprawdź, jak zrobić sernik z malinową polewą według sprawdzonej receptury. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 120 MINUT

Porcja dla: 12 OSÓB

Rurki z kremem - przepis według Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje

Rurki z kremem - przepis według Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje

Podajemy przepis Ewy Wachowicz na rurki z kremem domowej roboty. Sprawdź, jak zrobić rurki z kremem Ewy Wachowicz, idealnie kruche, lekkie, rozpływające się ustach. Zaopatrz się w specjalne foremki do robienia rurek i do dzieła! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Babka mięsna: efektowny przepis

Babka mięsna: efektowny przepis

Babka mięsna to efektowny (i niedrogi) pomysł na wykorzystanie mielonego mięsa. Babka nie tylko pięknie się prezentuje - przez co dobrze nadaje się na świąteczny stół, ale też doskonale smakuje. Ma też taką zaletę, że można ją serwować i na ciepło, i na zimno.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Tort z ajerkoniakiem - idealny na święta i uroczystości

Tort z ajerkoniakiem - idealny na święta i uroczystości

Na uroczystą okazję podaj gościom tort śmietanowy z ajerkoniakiem. Puszysty, wilgotny, aromatyczny. Udekoruj go owocami, a będzie bardziej ożywczy i kolorowy. Sprawdź nasz doskonały tort z ajerkoniakiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Sos tatarski - idealny dodatek do mięs, wędlin, ryb i jajek

Sos tatarski - idealny dodatek do mięs, wędlin, ryb i jajek

Klasyka gatunku: sos na bazie majonezu z korniszonami, marynowanymi grzybkami i kaparami, czyli SOS TATARSKI. Stanowi idealny dodatek do mięs, wędlin, ryb, jajek, pasztetów i kanapek. Nie może go zabraknąć na naszym świątecznym stole.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pasztet staropolski: przepis na świąteczny hit

Pasztet staropolski: przepis na świąteczny hit

Pasztet staropolski to doskonały przepis na świąteczny hit. Podpowiadamy, jak zrobić pasztet staropolski, który zachwyci gości przy każdej odświętnej okazji.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 6