Morskie

Ryby morskie są źródłem cennego białka, a także korzystnych dla zdrowia kwasów omega-3. Dlatego nawet tłuste gatunki, jak makrela czy łosoś, trafiają do lekkich diet, które nie grożą zbędnym przybraniem na wadze. Ryby morskie można smażyć, piec oraz grillować. W spożyciu ryb Polacy wciąż ustępują Norwegom czy Portugalczykom - warto to zmienić!

Morskie

Morskie wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Efektowny tort sałatkowy: przepis

Efektowny tort sałatkowy: przepis

Efektowny tort sałatkowy jest bardzo łatwy do przygotowania, a na jego widok wszytkim ślina napływa do ust. Do jego przygotowania potrzebujemy naleśników lub tortilli, a także składników na prostą sałatkę z tuńczykiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pyszne buraczki faszerowane łososiem z porem i serem

Pyszne buraczki faszerowane łososiem z porem i serem

Buraczki to idealne warzywa do nadziewania rozmaitymi farszami - zwłaszcza tymi o zdecydowanym smaku. Pyszne buraczki faszerowane łososiem wędzonym, podkręcającym smak porem i delikatnym serem, to prawdziwy ratrytas.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Chrupiąca smażona ryba: szybki sposób na pyszny obiad

Chrupiąca smażona ryba: szybki sposób na pyszny obiad

Chrupiąca smażona ryba, któż jej nie lubi? Smażona ryba to szybki sposób na pyszny obiad. Chrupka panierka, delikatne białe mięso ryby - pyszne i proste. Pamiętać należy, że nie wolno jej jedynie przesmażyć. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba pieczona z pieczarkami: przepis dietetyczny

Ryba pieczona z pieczarkami: przepis dietetyczny

Ryba pieczona z pieczarkami to prosty przepis na dietetyczny obiad. W przepisie można wykorzystać każdy rodzaj ryby słodkowodnej lub morskiej. Pieczony filet rybny z warzywami będzie smakował każdemu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Efektowna rolada buraczkowa ze śledziami - przepis na zdrową przekąskę

Efektowna rolada buraczkowa ze śledziami - przepis na zdrową przekąskę

Efektowna rolada buraczkowa ze śledziami to elegancki sposób na danie, w którym zastosujemy znane i smakowite połączenie śledzi i buraków. Pyszna przekąska, idealnie ozdobi imprezowy stół. Wbrew pozorom łatwa do przygotowania!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba pieczona pod serową pierzynką

Ryba pieczona pod serową pierzynką

Ryba pieczona pod serową pierzynką to najlepszy sposób na rybne danie dla całej rodziny. To także dobry sposób na unikniecie zapachu smażonej ryby. Soczyste rybne filety zapieczone pod serem są pyszne i każdy je polubi. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Dorsz pieczony z ziołami i pomidorami

Dorsz pieczony z ziołami i pomidorami

Dorsz pieczony z ziołami i pomidorami to wyśmienite danie obiadowe. Eleganckie, a przecież nieskomplikowane. To jeden z najłatwiejszych sposobów na przygotwanie sycącego dania rybnego. Polecamy dorsza każdemu początkującemu kucharzowi. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Filet rybny w panierce z tartych ziemniaków: przepis na pyszny obiad

Filet rybny w panierce z tartych ziemniaków: przepis na pyszny obiad

Filet rybny w panierce z tartych ziemniaków to oryginalny przepis na pyszny obiad. Smażone ziemniaki zamienią się w chrupiącą panierkę pod którą znajdziemy soczystą rybę. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Miruna lub morszczuk z warzywami: przepis na lekkie danie rybne

Miruna lub morszczuk z warzywami: przepis na lekkie danie rybne

Miruna lub morszczuk z warzywami to pomysł na lekkie danie rybne - idealne na bezmięsny obiad. Ryby morskie takie jak miruna czy morszczuk są chude i niskokaloryczne, ale bogate w białko i potas. Obie ryby mają kruche i delikatne w smaku mięso.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Ryba zapiekana we włoskim sosie: przepis na filety rybne

Ryba zapiekana we włoskim sosie: przepis na filety rybne

Ryba zapiekana we włoskim sosie to pomysł na mrożone filety  rybne w kostkach. Dzięki dodatkom, kojarzącym się ze słoneczną Italią, zdrowe morskie ryby zyskują na smaku. Na dodatek unikamy w potrawie nadmiaru tłuszczu i niemiłego zapachu smażonych  ryb, bo to danie przygotowujemy w piekarniku!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 13