Pieczyste

Historia pieczystego sięga pradziejów człowieka. Wraz z okiełznaniem ognia nauczył się on np. opiekać mięso. A że tradycja kulinarna w tym zakresie rozwija się tak długo, bogactwo receptur może przyprawić o zawrót głowy. Wołowina, wieprzowina, cielęcina, a do tego drób i dziczyzna - do wyboru, do... smaku!

Pieczyste

Pieczyste wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Schab pieczony ze śliwkami - prosty przepis

Schab pieczony ze śliwkami - prosty przepis

Schab pieczony ze śliwką to danie, które można zaserwować w czasie przyjęcia, jak i na obiad czy kolację. Wbrew pozorom, nie jest czasochłonne. Dowiedz się, jak łatwo zrobić schab pieczony nadziewany śliwkami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Pieczona gęś z sosem z powideł śliwkowych: pomysł na obiad

Pieczona gęś z sosem z powideł śliwkowych: pomysł na obiad

Pieczona gęś z sosem z powideł śliwkowych to doskonały pomysł na odświętny obiad. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim biesiadnikom. Zaskocz swoich gości i przygotuj pyszne danie z gęsi - nie tylko na św. Marcina.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 240 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Kurczak w całości z grilla wg Pascala Brodnickiego

Kurczak w całości z grilla wg Pascala Brodnickiego

Do tego kurczaka w całości z grilla potrzebny będzie grill z pokrywką, względnie piekarnik z rusztem. Pascal Brodnicki piecze go z oryginalnym sosem własnego pomysłu. Zobacz jakim?

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Sos tatarski - idealny dodatek do mięs, wędlin, ryb i jajek

Sos tatarski - idealny dodatek do mięs, wędlin, ryb i jajek

Klasyka gatunku: sos na bazie majonezu z korniszonami, marynowanymi grzybkami i kaparami, czyli SOS TATARSKI. Stanowi idealny dodatek do mięs, wędlin, ryb, jajek, pasztetów i kanapek. Nie może go zabraknąć na naszym świątecznym stole.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Szynka wieprzowa z goździkami według Magdy Gessler

Szynka wieprzowa z goździkami według Magdy Gessler

Na Wielkanoc wypróbuj przepis Magdy Gessler na szynkę wieprzową aromatyzowaną goździkami. Wygląda obłędnie, a jeszcze lepiej smakuje! Szynka pieczona z przepisu Magdy Gessler może stać się przebojem stołu. Sprawdź, jak ją przyrządzić!

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 210 MINUT

Porcja dla: 20 OSÓB

Cielęcina pieczona z rozmarynem w sosie cumberland

Cielęcina pieczona z rozmarynem w sosie cumberland

Cielęcina pieczona to doskonały pomysł na danie na świąteczny, np. wielkanocny obiad. Cielęcina upieczona z dodatkiem przyprawy ziołowej i świeżego rozmarynu świetnie smakuje z ostrym sosem cumberland

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Kurczak pieczony na butelce - sprawdź, jak go zrobić

Kurczak pieczony na butelce - sprawdź, jak go zrobić

Zastanawiasz się, jak upiec kurczaka, by był soczysty i aromatyczny? Wykorzystaj do tego butelkę. Kurczaka pieczony na butelce napełnionej wodą, sokiem, piwem lub mieszanką przypraw nasiąknie oparami, dzięki czemu mięso nie będzie suche i zyska wyjątkowy smak. Podajemy prosty przepis na kurczaka pieczonego na butelce. 

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 90 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczony schab nadziewany, obtoczony w ziołach: oryginalny przepis

Pieczony schab nadziewany, obtoczony w ziołach: oryginalny przepis

Aromatyczny pieczony schab nadziewany i obtoczony ziołami to niecodzienna propozycja na obiad, którą możesz wykorzystać przygotowując świąteczny poczęstunek dla gości.  

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pieczona polędwica wieprzowa z kurkumą - nietypowy przepis na polędwicę

Pieczona polędwica wieprzowa z kurkumą - nietypowy przepis na polędwicę

Zabrakło ci pomysłów na przyrządzenie polędwicy wieprzowej i chciałbyś przyrządzić ją inaczej? Wypróbuj nasz przepis. Pieczona polędwica wieprzowa z kurkumą podana z kaszą kuskus i lekko słodkim i ostrym sosem smakuje wybornie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczony indyk nadziewany [SPRAWDZONY PRZEPIS]

Pieczony indyk nadziewany [SPRAWDZONY PRZEPIS]

Pieczenie indyka w całości to nie lada wyzwanie, ale warto spróbować choć raz przygotować to danie. Świetnie będzie i wyglądać  i smakować podczas odświętnego obiadu!

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 9