Mielone

Mielona wieprzowina, wołowina, baranina, a może mięso z indyka? Każde z nich pozwala przygotować mnóstwo pysznych dań - od polskich kotletów mielonych przez pulpety, klopsiki, dania kuchni włoskiej aż po aromatyczne zapiekanki. Pamiętajmy, że najzdrowsze i najsmaczniejsze będzie mięso zmielone samodzielnie.

Mielone

Mielone wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Drobiowe mielone w sosie pieczarkowym

Drobiowe mielone w sosie pieczarkowym

Drobiowe mielone w sosie pieczarkowym to idealne połączenie delikatnego mięsa i aromatycznego sosu. Smak pieczarkowego sosu warto podkręcić dodatkiem wyrazistej musztardy, która nada potrawie nowy wymiar. Kotlety mielone z mięsa drobiowego i pyszny sos pieczarkowy świetnie pasują do kaszy, ryżu lub makaronu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Klopsiki z indyka w sosie z kurkumą: smaczny i tani obiad dla całej rodziny

Klopsiki z indyka w sosie z kurkumą: smaczny i tani obiad dla całej rodziny

Klopsiki z indyka w sosie z kurkumą to smaczny i tani obiad dla całej rodziny. Przepis zaczerpnięty z kuchni indyjskiej doskonale sprawdza się w naszych warunkach. Soczyste pulpeciki i orientalny sos smakują wszystkim. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Mięsny keks z puree ziemniaczanym: przepis na pieczeń rzymską z ziemniakami 2w1

Mięsny keks z puree ziemniaczanym: przepis na pieczeń rzymską z ziemniakami 2w1

Mięsny keks z puree ziemniaczanym to efektowny sposób na popularnego klopsa z ziemniakami. Pieczeń rzymska z mielonego mięsa zawsze cieszy się powodzeniem, dlaczego więc nie upiec jej razem z puree z ziemniaków? Jesteśmy za, a nawet przeciw - jak mawiał klasyk. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryżowe kotlety z wędliną i żółtym serem: oszczędny przepis na wykorzystanie okrawków

Ryżowe kotlety z wędliną i żółtym serem: oszczędny przepis na wykorzystanie okrawków

Ryżowe kotlety z wędliną i żółtym serem to rewelacyjny przepis na wykorzystanie resztek. Często w lodówce mamy różne skrawki kiełbasy, wędzonego boczku, szynki, czy osamotnioną parówkę. Towarzyszą im skrawki żółtych serów. Warto te wciąż wartościowe produkty zamienić w chrupiące z wierzchu, kremowe w środku pyszne kotlety. Tak przyrządzone kotlety z ryżu oraz resztek wędlin i serów można podać na obiad lub kolację. W mądrze prowadzonej kuchni nic się nie marnuje!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Gołąbki po meksykańsku z papryką w sosie pomidorowym

Gołąbki po meksykańsku z papryką w sosie pomidorowym

Gołąbki po meksykańsku z papryką w sosie pomidorowym to świetne danie obiadowe. Gołąbki tak przygotowane smakują nieco inaczej niż nasze tradycyjne danie, a może nawet lepiej. Mięso wieprzowe nadziewamy duszoną papryką i młodą cebulką i zawijamy w sparzone liście kapusty włoskiej, surowe liście kapusty pekińskiej lub boćwiny (mangoldu, buraka szpinakowego).

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Bezmięsne kotlety mielone z ziemniaków i pieczarek: kapitalny przepis na obiad

Bezmięsne kotlety mielone z ziemniaków i pieczarek: kapitalny przepis na obiad

Bezmięsne kotlety mielone z gotowanych ziemniaków i smażonych pieczarek to kapitalny przepis na obiad. Soczyste w środku i chrupiące z wierzchu mielone smakują wszystkim. Podane z surówkami ze świeżych warzyw są rewelacyjne. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Placuszki z cukinii z mięsem mielonym

Placuszki z cukinii z mięsem mielonym

Placuszki z cukinii z mięsem mielonym to sprytny sposób na oszczędny obiad w sezonie letnim. Z mniejszej ilości mięsa można przygotować sycące danie dla całej rodziny. Placuszki z cukinii i mięsa można przygotować zarówno na obiad, jak i na ciepłą kolację. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczone mielone kotlety z jajkiem: przepis na jajeczne gniazdka

Pieczone mielone kotlety z jajkiem: przepis na jajeczne gniazdka

Pieczone mielone kotlety z jajkiem w środku to po prostu łatwy przepis na jajko w mięsnym gniazdku. Chrupiące z wierzchu, soczyste i sycące klopsy z jajkiem są doskonałym urozmaiceniem naszej codziennej diety. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Chrupiące mielone z drobiu: przepis na soczyste kotleciki

Chrupiące mielone z drobiu: przepis na soczyste kotleciki

Chrupiące mielone z mięsa drobiowego to łatwy przepis na soczyste kotleciki wewnątrz i chrupkie na zewnątrz. Chrupkość mielonym nadaje panierka z pokruszonych płatków kukurydzianych. My nigdy nie wyrzucamy resztek płatków z dna pudełka, lecz skrzętnie je zbieramy, bo przydają się do panierowania. Aby mielone były naprawdę chrupiące, należy smażyć je na bardzo gorącym tłuszczu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Soczyste mielone z porem: przepis na najlepsze kotlety

Soczyste mielone z porem: przepis na najlepsze kotlety

Soczyste mielone z porem to odmiana tradycyjnych kotletów mielonych. Zamiast cebuli dodajmy pora, który ma głębszy, bardziej słodki i złożony smak, niż cebula. To łatwy przepis na najlepsze kotlety, jakie kiedykolwiek usmażono. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 7