Klopsiki/Pulpety

Mięso mielone można kupić gotowe lub samodzielnie rozdrobnić w kuchni. A potem już czekają przygody m.in. z klopsikami i pulpetami. Wprowadzają mięsną nutę do aromatycznych zup i sosów. Zwłaszcza z pomidorowym klopsiki i pulpety tworzą wyjątkowo zgrany duet. Ponadto bardzo łatwo je przygotować!

Klopsiki/Pulpety

Klopsiki/Pulpety wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Gulasz z drobiowymi klopsikami i pieczoną dynią

Gulasz z drobiowymi klopsikami i pieczoną dynią

Sezon dyniowy możemy uznać za otwarty, warto więc z niego korzystać. Dynia jest zdrowa, smaczna i dekoracyjna, a możliwości jej przygotowanie jest wiele. Dziś proponujemy coś na obiad - gulasz z pieczoną dynia i klopsikami. Znakomicie smakuje z makaronem lub ryżem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczeń rzymska z indyka i cukinii: przepis na pyszny klops drobiowy

Pieczeń rzymska z indyka i cukinii: przepis na pyszny klops drobiowy

Pieczeń rzymska z indyka i cukinii to łatwy przepis na pyszny klops drobiowy. Wyborna pieczeń z mielonego mięsa drobiowego i cukinii smakuje na ciepło, jak i na zimno. Soczysty klops indyczy najlepiej podawać z sosem pomidorowym. 

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Pulpety z cukinii w sosie pomidorowym

Pulpety z cukinii w sosie pomidorowym

Delikatne pulpety z cukinii to pyszne danie odpowiednie na letni obiad. To także znakomity sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii. Danie smakuje nie tylko wegetarianom, przepadają za nim także dzieci.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Tarta hamburgerowa: przepis na kruchy placek z mielonym mięsem

Tarta hamburgerowa: przepis na kruchy placek z mielonym mięsem

Tarta hamburgerowa to prosty przepis na kruchy placek z mielonym mięsem. Kruche ciasto można przygotować samodzielnie lub kupić. Pozostałe składniki znajdziecie w każdym dobrym sklepie. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Klopsiki duszone w młodej kapuście

Klopsiki duszone w młodej kapuście

Klopsiki duszone w młodej kapuście to świetne danie jednogarnkowe. Wystarczy do nich ugotować ziemniaki i obiad gotowy. Proste i łatwe, a przy tym potrzebujemy tylko jednego garnka. Pyszne klopsiki i kapusta to marzenie koperkowe każdego!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Klopsiki indycze z papryką i fasolą w ostrym sosie

Klopsiki indycze z papryką i fasolą w ostrym sosie

Klopsiki indycze z papryką i fasolą w ostrym sosie to pyszne danie obiadowe dla całej rodziny. Pikantny sos pomidorowy skradnie serca i żołądki. To pożywne danie bardzo łatwo przygotować. Klopsiki z mięsa indyka idealnie sprawdzają się w połączeniu z papryką i białą fasolą. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Krupnik z pulpetami

Krupnik z pulpetami

Aby urozmaicić tradycyjną zupę, proponujemy ją w wersji z pulpetami lub z dodatkiem smażonego mięsa mielonego. Dzięki takiemu połączeniu otrzymamy jednogarnkowe danie, które zaspokoi nawet największych głodomorów. Mięso mielone możemy dodać także do popularnego leczo albo zrobić z niego sos boloński, który sprawdzi się jako dodatek do makaronu. Przepis pochodzi z książki "Mięso mielone na 100 sposobów"

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 55 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Rybne pulpeciki

Rybne pulpeciki

Mielone to nie tylko mięso, świetnie sprawdzi się masa rybna w pulpetach. Taki obiad to miła odmiana.   Przepis pochodzi z książki "Mięso mielone na 100 sposobów"

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 55 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Hit ze Szwecji, czyli köttbullar

Hit ze Szwecji, czyli köttbullar

Köttbullar to niewielkie kulki z mięsa wołowego lub wołowo-wieprzowego, przypominają polskie klopsiki, są jednak od nich znacznie mniejsze i rozsławiła je jedna z sieci handlowych. Przepis pochodzi z książki "Mięso mielone na 100 sposobów"

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Klops z pieczarkami i marchewką wolno gotowany + WIDEO

Klops z pieczarkami i marchewką wolno gotowany + WIDEO

Klops przygotowany z surowego mięsa jest odmianą pasztetów grubo mielonych. Gotuje się go powoli poniżej temperatury wrzenia wody. Dzięki temu wszystkie intensywne smaki pozostają wewnątrz klopsa. Dodatek podsmażonych pieczarek i gotowanej marchewki nie tylko podnosi smak. Tak przygotowany klops pięknie wygląda na półmisku. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 3