Placki

Placek, czyli szybki sposób na ciasto. Pod pojemnym słowem placek kryją się zazwyczaj ciasta ucierane, z dodatkiem niewielkiej ilości proszku do pieczenia albo ciasta drożdżowe. Placek to ciasto bez wielkich aspiracji, proste w przygotowaniu, ale... Kto nie lubi klasycznego placka drożdżowego z kruszonką albo śliwkami? Kto oprze się kawałkowi popularnej zebry czy murzynka? Kto odmówi zjedzenia kawałka babki cytrynowej?

Placki

Placki wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Podpłomyki lefse - skandynawskie naleśniki z miodem

Podpłomyki lefse - skandynawskie naleśniki z miodem

Podpłomyki lefse to popularny w Norwegii deser, ale można je równie dobrze zaserwować na śniadanie lub kolację. To także sycąca przegryzka. łatwa w przygotowaniu i niedroga.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Placki z gotowanych ziemniaków i tuńczyka z menu beszamel

Placki z gotowanych ziemniaków i tuńczyka z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Placki z gotowanych ziemniaków i tuńczyka to pomysł na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków, wpisujący się w trend zero waste. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 250 kcal.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Placki z cukinii i marchewki z menu beszamel

Placki z cukinii i marchewki z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Placki z cukinii i marchewki z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to propozycja, która stanowić może pożywny obiad, ciepłą kolację lub smaczną i zdrową przekąskę. Przepis przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Jedna porcja dostarcza 300 kcal.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Pieczone kotlety z kalafiora z marchewką i groszkiem z menu Beszamel

Pieczone kotlety z kalafiora z marchewką i groszkiem z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE

Poradnia Dietetyczna Dietosfera proponuje nam pyszne, zbilansowane odżywczo posiłki. Tym razem bazą dania jest kalafior w towrzystwie marchewki i groszku. Porcja dostarcza 290 kcal i sporo witamin i błonnika.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Placki warzywne z menu Beszamel

Placki warzywne z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE

Porcja placków przygotowanych z marchewki, cukinii i pietruszki ma ok. 300 kcal. Placuszki są smaczne i dobrze zbilansowane odżywczo. Za przepis odpowiada Poradnia Dietetyczna Dietosfera.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Kefirowe racuszki z dżemem - łatwy przepis

Kefirowe racuszki z dżemem - łatwy przepis

Takie placki przygotujesz ekspresowo, zanim głodna gromadka przybiegnie z podwórka. Smaczne, puszyste i chrupiące - takie są kefirowe racuszki.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Parowańce z malinami - przepis na lekkie bułeczki z nadzieniem z malin

Parowańce z malinami - przepis na lekkie bułeczki z nadzieniem z malin

Parowańce z malinami to mięciutkie bułeczki wypełnione słodkim, malinowym nadzieniem. najszybciej można je zrobić w parowarze, jednak i bez niego można je przygotować. Wystarczy garnek i dopasowane do niego sitko lub po prostu kawałek gazy.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Krakowskie małdrzyki, czyli serowe placuszki na słodko

Krakowskie małdrzyki, czyli serowe placuszki na słodko

Krakowskie małdrzyki są jak mini serniczki smażone na patelni. Łatwo je przygotować, smakują wybornie, można podać je na deser, śniadanie lub kolację.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Racuchy budyniowe z owocami: przepis na puszyste placuszki z patelni

Racuchy budyniowe z owocami: przepis na puszyste placuszki z patelni

Racuchy budyniowe z owocami jagodowymi to pyszny deser lub słodki posiłek dla każdego. Puszyste placki prosto z patelni polane miodem lub syropem z dodatkiem świeżych owoców to prawdzie niebo na talerzu. Idealne danie na lato, gdy owoców jest pod dostatkiem. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kwiaty akacji w cieście z cukrem pudrem i czekoladą

Kwiaty akacji w cieście z cukrem pudrem i czekoladą

Kwiaty akacji kwitną w maju i czerwcu. Mają bardzo przyjemny zapach. Można z nich zaparzać herbatę albo jeść, tak jak w tym przepisie, w cieście. UWAGA! Zbieramy same kwiaty, gdyż inne części robinii akacjowej są niejadalne, a nawet może dojść do zatrucia. Kwiaty zbieramy wczesnym rankiem odcinając najpierw sekatorem cały kwiatostan, a potem odrywamy po kolei poszczególne kwiatki.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Strona 1 z 9