Bezy

Słodkie bezy mają grono zagorzałych zwolenników. Choć lekkie jak piórka desery powstają na bazie białek i cukru pudru, wymagają długiego procesu pieczenia, a właściwie "suszenia" w piekarniku. Często też trafiają do tortów, czego najlepszym przykładem jest kultowa beza Pavlova z bitą śmietaną i świeżymi owocami.

Bezy

Bezy wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Ciasto z bezą porzeczkową - łatwy przepis na pyszny deser

Ciasto z bezą porzeczkową - łatwy przepis na pyszny deser

Porzeczki są bardzo kwaśne, dlatego też stanowią doskonałe przełamanie słodkiej bezy. Koniecznie wypróbuj to niezwykłe połączenie i przygotuj ciasto z bezą porzeczkową.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Makowy pleśniak - pyszny deser dla rodziny

Makowy pleśniak - pyszny deser dla rodziny

Pleśniak to łatwe w wykonaniu i pyszne ciasto, w którym świetnie łączy się lekko kwaskowy smak powideł i słodka beza. Jeśli również je lubicie wyprubujcie również nowej wersji - z makiem. Podajemy sprawdzony przepis na makowy pleśniak.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 20 OSÓB

Bezy z owocami - wilgotne i miękkie w środku!

Bezy z owocami - wilgotne i miękkie w środku!

Wypróbuj przepis na bezy z owocami, lekki deser, który rozpływa się w ustach! Bezy z przepisu wychodzą kruche z wierzchu i wilgotne w środku, słowem - idealne. Sprawdź, jak zrobić klasyczne bezy z miękkim, ciągnącym się wnętrzem.  Polecamy także przepisy:  Tort bezowo-owocowy w 15 minut  oraz   Malinowa rolada bezowa

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 90 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Torcik bezowy z kremem kawowym: przepis na pyszny deser

Torcik bezowy z kremem kawowym: przepis na pyszny deser

Torcik bezowy z masą kawową to prawdziwa uczta dla wielbicieli słodkości. Smak bezy doskonale komponuje się z delikatną masą kawową z serka mascarpone. Odrobina likieru amaretto doda całości lekko migdałowego smaku. Łatwy i efektowny torcik bezowy z masą kawową to idealne ukoronowanie eleganckiego obiadu lub kolacji. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 80 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Bezglutenowa i bezmleczna tarta cytrynowa z włoską bezą

Bezglutenowa i bezmleczna tarta cytrynowa z włoską bezą

Bezglutenowa i bezmleczna tarta cytrynowa to przepis na pyszny deser dla każdego małego alergika. Jak ją przygotować?

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Tort bezowy z kremem kawowym

Tort bezowy z kremem kawowym

Tort bezowy z kremem kawowy to idealne połączenie słodyczy bezy i goryczy prawdziwej kawy. Efektowny tort może uświetnić każde urodzinowe przyjęcie. Wierzch tortu można dowolnie ozdobić, wykorzystując karmel, czekoladę, bakalie, a nawet gotowe czekoladki lub wafelki. Wypróbuj przepis i ciesz się eleganckim smakiem tortu bezowego z kremem kawowym. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pomysł na deser z programu UGOTOWANI TVN

Pomysł na deser z programu UGOTOWANI TVN. Truskawki w obłokach

Bita śmietana i truskawki: czyż to nie jest idealne połączenie? Truskawki w obłokach to niebiański deser, który rozpływa się w ustach. Pyszny deser na romantyczny wieczór we dwoje!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Deser Baked Alaska - jak zrobić słynną pieczoną Alaskę?

Deser Baked Alaska - jak zrobić słynną pieczoną Alaskę?

Ten pyszny lodowy deser można przygotowywać w wielu wersjach - zmieniając rodzaj spodu, smak lodów lub odpowiednio przyprawiając bezę. jest przepyszny, rozpływa się w ustach. To jeden z najpopularniejszych deserów w USA.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 240 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Dakłas: przepis na francuski tort bezowy Dacquoise z bakaliami

Dakłas: przepis na francuski tort bezowy Dacquoise z bakaliami

Dakłas wprowadził na polskie stoły Cukiernia Sowa. Ten francuski tort bezowy, właściwie Dacquoise, to pyszne połączenie kruchej i wilgotnej bezy z bakaliami oraz wybornego kremu na bazie serka mascarpone i kajmaku. Wbrew pozorom to łatwy w przygotowaniu deser, który uświetni każdą rodzinną imprezę. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Tort bezowy Pavlova: przepis według Magdy Gessler

Tort bezowy Pavlova: przepis według Magdy Gessler

Tort bezowy Pavlova to jeden z najbardziej lubianych tortów. Nie dość, że jest przepyszny i wygląda wspaniale, to dość łatwo go zrobić. Podajemy przepis na tort bezowy Pavlova według Magdy Gessler. Ten tort to także idealny pomysł na wykorzystanie białek pozostałych np. po smażeniu pączków.  

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 70 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 3