Roladki z boczku: przekąska z grilla

2021-03-29
Roladki z boczku
Autor: Shutterstock Roladki z boczku po zgrillowaniu to pyszna przekąska
łatwy
20 min
4

Pieczony boczek w towarzystwie kiszonego ogórka to znakomita przekąska z grilla. Roladki można przygotować z surowego lub wędzonego boczku. Grillowane roladki z boczku będą smakowały dużym i małym. 

SKŁADNIKI

  • 4 plastry boczku (może być wędzony) 
  • 2 kiszone ogórki (średniej wielkości)
  • 50 g żółtego sera
  • suszone zioła

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kiszone ogórki i ser pokroić w słupki.
  • Po jednym kawałku ogórka i żółtego sera układać na plasterku boczku. Zwinąć roladkę i spiąć wykałaczką.
  • Piec na ruszcie posmarowanym olejem, tak aby roladki nie przywierały. Można posypać gotowymi przyprawami do grilla.
  • Z doświadczenia wiemy, że roladki najlepiej smakują, gdy da się więcej kiszonych ogórków.