Rewelacyjne smażone roladki z tortilli lub naleśnika z pieczarkami

Rewelacyjne smażone roladki z tortilli lub naleśnika z pieczarkami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Smażone roladki to pyszna przekąska na każdą imprezę

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Smażone roladki z tortilli lub naleśnika z pieczarkami to przekąska, która znika ze stołu w oka mgnieniu. Można ją przygotować zarówno z gotowych pszennych tortilli, jak i z domowych naleśników. Wybór należy do was!

Składniki

  • 500 g pieczarek

  • 1 cebula

  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

  • 3-5 łyżek majonezu

  • 3 tortille pszenne lub 3 duże naleśniki

  • 2 jajka rozmącone z 2 łyżkami mleka i 1 szczyptą soli

  • bułka tarta do panierowania

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pieczarki przebrać, umyć i drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych otworach.

  • Cebulę drobno posiekać.

  • Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i usmażyć pieczarki oraz cebulę. Przestudzić.

  • Do usmażonych pieczarek dodać majonez, posolić i przyprawić dużą porcją mielonego pieprzu.

  • Na tortilli lub naleśniku rozsmarować nadzienie z pieczarek, zwinąć dość ciasny rulon.

  • Każdy rulon z obu stron panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu do zrumienienia.

  • Podawać na ciepło lub zimno.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was

Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,1