Pomidory nadziewane tuńczykiem - przepis

Pomidory nadziewane tuńczykiem - przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pomidory nadziewane tuńczykiem to lekka i pyszna przekąska

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Pomidory nadziewane tuńczykiem to  lekka i zdrowa przekąska - idealna na lunch, podwieczorek czy kolację. Doskonała w sezonie letnim i jesiennym - gdy pomidory są pełne smaku i aromatu.

Składniki

  • 4 pomidory

  • puszka tuńczyka

  • cebula

  • ogórek kiszony

  • 2 łyżki majonezu

  • sól, pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, ściąć wierzch (nie wyrzucać), delikatnie wydrążyć środki. Miąższ pokroić w drobną kostkę.

  • Tuńczyka wyjąć, osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem.

  • Ogórek pokroić w drobną kostkę.

  • Połączyć warzywa z tuńczykiem, doprawić solą, pieprzem oraz majonezem. Taką sałatką napełnić pomidory i przykryć odciętymi wcześniej wierzchami.

Ocena: 5