Pomidory faszerowane jajkami: przepis

Pomidory faszerowane jajkami: przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pomidory faszerowane jajkami doskonale się prezentują i smakują, można je przygotować na wielkanocne śniadanie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pomidory można w prosty sposób przyrządzić na wiele sposobów, tym razem proponujemy nadziewane farszem z jajek. Taka potrawa jest nie tylko smaczna, ale i bardzo efektownie prezentuje się na stole. Doskonały pomysł na wiosenny i letni lunch, a także na wielkanocne śniadanie.

Składniki

  • dojrzałe pomidory
  • jajka ugotowane na twardo
  • majonez
  • koperek

Przygotowanie krok po kroku:

  • Odkrawamy wierzchy pomidorów, wydrążamy miąższ i lekko solimy.

  • Następnie przygotowujemy nadzienie: jajka ugotowane na twardo mielimy, a następnie mieszamy z majonezem i koperkiem. Lekko solimy i dodajemy pieprzu do smaku.

  • Tak przygotowanym farszem napełniamy pomidory.

  • Podajemy na zimo, po przygotowaniu od razu zjadamy!