Pikantne jajka faszerowane - jak zrobić? Doskonałe na Wielkanoc i imprezy! [WIDEO]

2021-03-29
Edyta Folwarska
Pikantne jajka faszerowane - jak zrobić? Doskonałe na Wielkanoc i imprezy!
Autor: Shutterstock Jajka faszerowane ostrym farszem to pikantny akcent na imprezowym lub wielkanocnym stole
łatwy
0 min
4

Jajka na ostro to ulubiona potrawa wielu osób, bo pikantny farsz ma ciekawy smak. Także Wielkanoc nie musi nam się kojarzyć z nudnymi tradycyjnymi potrawami. Nawet gotowane jajka możemy zrobić w inny sposób - właśnie na ostro.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka gotujemy. Twarożek mieszamy dokładnie z przecierem, pomidorami, tabasco i przyprawami.
  • Wystudzone jajka przecinamy na pół lub odkrawamy czubek i wycinamy ząbki.
  • Żółtko wyjmujemy i mieszamy starannie z twarożkiem
  • Za pomocą szprycy nakładamy nadzienie z twarożku i dekorujemy szczypiorkiem.
Jak prawidłowo ugotować jajka na twardo? Beszamel.pl podpowiada
Edyta Folwarska