Jajka przepiórcze w sosie majonezowym - na zimno [WIDEO]

Jajka przepiórcze w sosie majonezowym - na zimno [WIDEO]

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Jajka przepiórcze fantastycznie smakują z domowym sosem majonezowym

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Jajka przepiórcze mają wiele walorów zdrowotnych i znakomity smak. Warto po nie sięgać, nawet jeśli nie jesteśmy alergikami uczulonymi na jaja kurze. Jajka przepiórcze, podobnie jak te kurze, znakomicie smakują podawane na zimno - z sosem majonezowym.

Składniki

  • 10 jajek przepiórczych

  • 2 łyżki majonezu

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

  • 2 ogórki konserwowe

  • 6 grzybków marynowanych

  • 2 łyżki groszku konserwowego

  • sól, pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół.

  • Ogórki i grzybki pokroić w drobną kostkę, wymieszać z majonezem, jogurtem i groszkiem, doprawić solą i pieprzem.

  • Na talerz nałożyć sos, na wierzchu układać połówki jajek.

Ocena: 5