Jajka przepiórcze w sosie koperkowym - na ciepło [WIDEO]

Jajka przepiórcze w sosie koperkowym - na ciepło [WIDEO]

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Jajka przepiórcze można serwować podobnie jak jaja kurze - z sosami, na zimno i na ciepło. Jednak ponieważ ich smak jest delikatniejszy niż jaj kurzych, warto zadbać, by dodatki były także mniej wyraziste

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Jajka przepiórcze są bardzo zdrowe i łatwe w przygotowaniu. Można je podawać z różnymi dodatkami - na przykład z sosami. Serwowane na zimno lub ciepło mogą urozmaicić wielkanocne menu. Na przykład podane na ciepło - z sosem koperkowym

Składniki

  • 10 jajek przepiórczych

  • 2 łyżeczki masła

  • 2 łyżeczki mąki

  • pół pęczka koperku

  • ok. 2 szklanek mleka

  • sól, pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka ugotować i obrać ze skorupki. Mleko wlać do rondelka, dodać umyty i drobno posiekany koperek i masło. Podgrzewać, aż masło się rozpuści.

  • Dodać mąkę, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć. Doprawić solą i pieprzem, włożyć ugotowane jajka.

Ocena: 0