Jajka faszerowane z kawiorem: wykwintna przystawka

Jajka faszerowane z kawiorem: wykwintna przystawka

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Jajka faszerowane łososiem i kawiorem

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Jajka faszerowane to obowiązkowa potrawa na świątecznym stole. W wersji ekskluzywnej możemy je podać z kawiorem. Zobacz prosty przepis na jajka faszerowane z kawiorem! Jajka faszerowane z dodatkiem kawioru będą ciekawym urozmaiceniem zimnego bufetu.

Składniki

  • 10 jajek
  • kilka sztuk zielonych oliwek (opcjonalnie)
  • słoiczek czerwonego kawioru
  • łyżeczka musztardy
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • koperek do przybrania

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Do żółtek możemy dodać odrobinę kawioru, kilka drobno posiekanych oliwek zielonych i łyżeczkę musztardy. Można też dodać łyżkę lub dwie majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  • Farsz dokładnie wymieszajmy i ładnie uformowany włóżmy do ugotowanych wcześniej białek. Na każdym jajku faszerowanym zostawmy miejsce na łyżeczkę czerwonego kawioru. Udekorujmy koprem.

  • Tak przygotowane jajka faszerowane będą pyszną ozdobą świątecznego stołu!