Jajka faszerowane orzechami i szynką: sprawdzony przepis

Jajka faszerowane orzechami i szynką: sprawdzony przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Jajka faszerowane szynką i orzechami włoskimi są oryginalne w smaku, stanowią miłe urozmaicenie imprezowych półmisków lub wielkanocnego śniadania.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Jajka faszerowane orzechami i szynką? Zapewniamy, że mogą być pyszne! Zobacz nasz przepis na jajka faszerowane nadzieniem ze zdrowymi orzechami i szynką. Jajka faszerowane są proste i szybkie do wykonania. Możemy dowolnie zwiększyć, bądź zmniejszyć ilość dodatków.

Składniki

  • 8 jaj
  • 20 dag zmielonej w maszynce szynki
  • 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich
  • pęczek posiekanej natki
  • majonez wymieszany pół na pół z jogurtem naturalnym
  • sól, pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy wzdłuż na połówki.

  • Wyjmujemy żółtka, rozdrabniamy je widelcem, dodajemy szynkę i orzechy. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładamy natkę oraz majonez z jogurtem. Mieszamy.

  • Farszem napełniamy połówki białek, formując na każdym kopułkę. Możemy też do napełniania jaj użyć szprycy cukierniczej z ozdobnymi  końcówkami.