Jajka faszerowane kiełkami rzodkiewki i słonecznikiem: zdrowy przepis na Wielkanoc

Jajka faszerowane kiełkami rzodkiewki i słonecznikiem: zdrowy przepis na Wielkanoc

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Jajka faszerowane zdrowymi składnikami, takimi jak kiełki rzodkiewki i słonecznik, to miła odmiana na stole

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Bez jajek nie ma świąt wielkanocnych. Proponujemy jajka faszerowane z kiełkami rzodkiewki i słonecznikiem: oto prosty przepis na potrawę wielkanocną.

Składniki

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • puszka zielonego groszku
  • kiełki rzodkiewki
  • mały słoik majonezu
  • 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy
  • 100 g żółtego sera startego na tarce
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1/2 szklanki prażonego słonecznika

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ugotowane jajka przekroić ostrym nożem na połówki, wydrążyć ze skorupki i drobno posiekać.

  • Dodać wszystkie składniki farszu, odkładając trochę kiełków i groszku do dekoracji. Dobrze wymieszać.

  • Nakładać kopiasto do pustych skorupek, udekorować kiełkami. Takie jajka faszerowane możecie podać na wielkanocne śniadanie.