Jajka faszerowane kiełkami rzodkiewki i słonecznikiem: zdrowy przepis na Wielkanoc

Jajka faszerowane kiełkami rzodkiewki i słonecznikiem: zdrowy przepis na Wielkanoc

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Jajka faszerowane zdrowymi składnikami, takimi jak kiełki rzodkiewki i słonecznik, to miła odmiana na stole

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Bez jajek nie ma świąt wielkanocnych. Proponujemy jajka faszerowane z kiełkami rzodkiewki i słonecznikiem: oto prosty przepis na potrawę wielkanocną.

Składniki

  • 4 jaja ugotowane na twardo

  • puszka zielonego groszku

  • kiełki rzodkiewki

  • mały słoik majonezu

  • 1/3 szklanki jogurtu naturalnego

  • 1 łyżka oliwy

  • 100 g żółtego sera startego na tarce

  • szczypta soli i pieprzu

  • 1/2 szklanki prażonego słonecznika (ziarna)

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ugotowane jajka przekroić ostrym nożem na połówki, wydrążyć ze skorupki i drobno posiekać.

  • Dodać wszystkie składniki farszu, odkładając trochę kiełków i groszku do dekoracji. Dobrze wymieszać.

  • Nakładać kopiasto do pustych skorupek, udekorować kiełkami. Takie jajka faszerowane możecie podać na wielkanocne śniadanie.