Jaja faszerowane z łososiem i koperkiem: przepis na przekąskę

Jaja faszerowane z łososiem i koperkiem: przepis na przekąskę

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Jaja faszerowane z łososiem i koperkiem: przepis na przekąskę

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Jajka faszerowane to szybka przekąska na zimno, którą można podać na domowym przyjęciu, na kolację albo na Wielkanoc. Sprawdź, jak zrobić jaja faszerowane z łososiem i koperkiem! Podajemy łatwy przepis.

Składniki

  • 8 jajek
  • 2 cebulki
  • 100 g wędzonego łososia
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • gałązki koperku do dekoracji

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie.

  • Ostudzone delikatnie obierzy i przekrój na połówki.

  • Wyjmij z nich żółtka i wymieszaj z posiekanym drobno łososiem, cebulką i koperkiem. Pastę dopraw do smaku.

  • Nakładaj nadzienie do jajek. Udekoruj gałązkami koperku.