Indycze wątróbki w boczku z grilla

2021-03-29
grill_jak_zrobic_indycze_watrobki.jpg
Autor: Shutterstock
łatwy
30 min
4

Wątróbki indycze zawinięte  w plastry boczku i grillowane to bardzo smaczne i oryginalne danie na grillową biesiadę. Pasuje także na przyjęcie. Jak zrobić na grillu wątróbki drobiowe w boczku?

SKŁADNIKI

  • 12 wątróbek indyczych,
  • 12 plastrów wędzonego boczku,
  • kolorowy pieprz,
  • 100 ml brandy

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Umyte i obrane wątróbki zalej brandy i wstaw na noc do lodówki.
  • Wyjęte z marynaty wątróbki osusz, obficie oprósz kolorowym świeżo zmielonym pieprzem.
  • Następnie wątróbki owiń w plaster boczku.
  • Każdą z osobna zawiń w folię aluminiową i piecz przez 5 minut na grillu. Po tym czasie odwiń z folii i dopiecz do uzyskania złotej barwy. 
  • Podawaj z ziemniakami pieczonymi na grillu - ziemniaki dokładnie umyj, gotuj w mundurkach przez 10 minut w wodzie, następnie pokrój na ćwiartki i piecz na grillu.