Indycze wątróbki w boczku z grilla

Indycze wątróbki w boczku z grilla

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Wątróbki indycze zawinięte  w plastry boczku i grillowane to bardzo smaczne i oryginalne danie na grillową biesiadę. Pasuje także na przyjęcie. Jak zrobić na grillu wątróbki drobiowe w boczku?

Składniki

  • 12 wątróbek indyczych,

  • 12 plastrów wędzonego boczku,

  • kolorowy pieprz,

  • 100 ml brandy

Przygotowanie krok po kroku:

  • Umyte i obrane wątróbki zalej brandy i wstaw na noc do lodówki.

  • Wyjęte z marynaty wątróbki osusz, obficie oprósz kolorowym świeżo zmielonym pieprzem.

  • Następnie wątróbki owiń w plaster boczku.

  • Każdą z osobna zawiń w folię aluminiową i piecz przez 5 minut na grillu. Po tym czasie odwiń z folii i dopiecz do uzyskania złotej barwy. 

  • Podawaj z ziemniakami pieczonymi na grillu - ziemniaki dokładnie umyj, gotuj w mundurkach przez 10 minut w wodzie, następnie pokrój na ćwiartki i piecz na grillu.

Ocena: 2