Grillowane pomidory z fetą i bazylią

Grillowane pomidory z fetą i bazylią

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pomidory można położyć na grilla. Są pyszne! Mniejsze można grillować w całości i podać na bagietce z serem feta.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Grillowane pomidory z dodatkiem sera feta i świeżej bazylii to wspaniała  lekka przekąska z grilla. Nie ma nic pyszniejszego niż mięciutkie pomidory z grilla przyprawione aromatycznymi ziołami w połączeniu z wyrazistym smakiem serka! Wypróbuj ten sprawdzony przepis na przepyszne grillowane pomidory z fetą. 

Składniki

  • 4 pomidory

  • Sera feta

  • Listki świeżej bazylii

  • Sól

  • Pieprz czarny

  • 2 łyżeczki musztardy Dijon

  • 2 łyżeczki miodu

  • 1 łyżeczka wody

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pomidory umyj i pokrój na grube plastry. Połóż na rozgrzany ruszt. 

  • Grilluj pomidory z obu stron do momentu pojawienia się brązowych pasków.

  • Wyłóż pomidory na talerz i posyp pokruszoną fetą.

  • Posiekaj drobno bazylię i posyp pomidory z fetą.

  • Przygotuj dressing: wymieszaj w miseczce miód, musztardę i wodę. Gotowym sosem polej przygotowane pomidory. 

Ocena: 0