Babeczki nadziewane pastą pieczarkową i łososiową

2021-03-31
Babeczki nadziewane pastą pieczarkową i łososiowa
Autor: thinkstockphotos.com Kruche babeczki nadziewane pastą
łatwy
20 min
4

Babeczki nadziewane pastą pieczarkową i łososiową są szybkie w przygotowaniu i z pewnością ciekawie prezentujące się na stole! W sam raz na święta i karnawał.

 

 

SKŁADNIKI

  • kruche słone babeczki 30 szt.
  • 250 g pieczarek
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • 2 op. łososia wędzonego
  • serek kremowy biały
  • sól, pieprz, koper

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • PASTA PIECZARKOWA: jajka ugotuj na twardo. W tam samym czasie w osobnym garnku ugotuj pieczarki w mocno osolonej wodzie.
  • Po ugotowaniu i ostygnięciu jajka drobniuteńko posiekaj (możesz użyć blendera). Szczypior i obgotowane pieczarki wrzuć do blendera i miksuj tak, by pieczarki były w maluteńkich kawałeczkach, prawie zmielone. Dodaj majonez, sporo pieprzu.
  • PASTA ŁOSOSIOWA: łososia wędzonego drobno posiekaj w blenderze, dodaj kremowy serek i całość zmiel na jednolitą masę. Posól, popieprz do smaku, dodaj trochę posiekanego kopru.
  • Gotowe babeczki napełnij pastami i odpowiednio udekoruj.
Pieczarki - właściwości i kalorie. Co zrobić z pieczarek?