Boczek

Daleko mu do nienagannej sylwetki - boczek to zawsze spora zawartość tłuszczyku. Najlepszym aromatem wyróżnia się boczek wędzony, ale można także dostać gotowany, nieco łagodniejszy w smaku. Warto zwracać uwagę na udział tłuszczu w całości boczku, ponieważ zależnie od przepisu będzie go potrzeba mniej lub więcej.

Boczek

Babka ziemniaczana z kiełbasą i boczkiem

Babka ziemniaczana z kiełbasą i boczkiem to doskonałe danie obiadowe nie tylko w odświętny dzień. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kapusta z kaszą gryczaną - pomysł na oszczędny obiad

Kapusta z kasza gryczaną to pomysł na niedrogie i smaczne danie obiadowe. Składniki potrzebne do jej przygotowania mamy zazwyczaj w domu, a potrawę przygotujemy w 40 minut.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Makaron z boczkiem i szparagami

Makaron z boczkiem i szparagami to proste danie pełne smaku i świeżości. Do przygotowania potrzebne są jędrne szparagi, dobrej jakości boczek, odrobina czosnku i zręczne dłonie. Tak przygotowany makaron można podać na południowy posiłek, a z kieliszkiem białego wina na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Cannelloni z ruskim nadzieniem: przepis na pyszne danie obiadowe

Cannelloni z ruskim nadzieniem to przepis na pyszne danie obiadowe. Zamiast przygotowywać ruskie pierogi, można tym nadzieniem nafaszerować rurki makaronu cannelloni i zapiec w śmietanowym sosie. Proste i smaczne danie dla całej rodziny - zapieczone rurki makaronowe z ruskim farszem.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Mini roladki z boczku i oliwek

Wystarczy kilka zielonych oliwek, parę plasterków boczku i odrobina sera, aby wyczarować z nich pyszne mini roladki. Przekąska na "jeden kęs" sprawdzi się podczas przyjęć w plenerze.

Sałatka ziemniaczana w sosie piwnym

Sałatka ziemniaczana w nieco odmiennej wersji od tradycyjnej. Przyprawiona sosem na bazie piwa nabiera nowego, oryginalnego aromatu. Proponujemy dziś przepis na sałatkę ziemniaczaną w sosie piwnym.

Drożdżowy placek z porami: pyszny na ciepło i zimno

Drożdżowy placek z porami to  doskonałe danie na lunch, ciepłą kolację. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do piwa lub chłodnego białego wina. Polecamy to niedrogie i łatwe do przygotowania danie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Udka drobiowe po belgijsku - z rodzynkami i boczkiem

Jeśli chcesz zaskoczyć rodzinę niestandardowym obiadem przygotuj kurczaka po belgijsku. Delikatne mięso w towarzystwie boczku, cebuli, rodzynek i piwa smakuje wybornie.

Gołąbki z mięsem i orzechami w liściach włoskiej kapsty

Gołąbki to tradycyjne danie, które lubi chyba każdy. Warto czasem poeksperymentować ze składnikami, bo można uzyskać zaskakujące efekty. Sprawdźcie, jak smakują gołąbki z orzechami.

Fasolka barbecue: przepis na szybkie danie na ciepło

Amerykańska fasolka barbecue to proste danie dla współczesnego kowboja. Ten przepis na szybkie danie na ciepło ucieszy wszystkich. Fasolkę w sosie barbecue można kupić gotową lub dodać typowe dla pogranicza teksańsko-meksykańskiego przyprawy (zobacz na sole strony). 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 12