Papryka

Od Meksyku po Daleki Wschód - papryka gości w wielu kuchniach na świecie. W Europie szczególną sympatią darzą ją Węgrzy. Dostępna w różnych kolorach i stopniach ostrości, potrafi dodać bigla każdej niepozornej przyprawie. Ponadto jest bardzo zdrowa! Idealnie sprawdza się na surowo, ale też pieczona czy smażona.

Papryka

Sycąca pierś kurczaka z fasolą i chorizo: przepis na jednogarnkowy obiad

Pierś kurczaka uduszona z białą fasolą i chorizo to sycące danie dla całej rodziny. Soczyste mięso skąpane w pomidorowym sosie, do tego pożywna fasola i pełna hiszpańskiego temperamentu paprykowa kiełbasa smakują wybornie. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Słodko-kwaśny sos z cukinii na zimę

Słodko-kwaśny sos z cukinii warto pod koniec lata, gdy warzywa są pełne smaku i aromatu, przygotować na zimę w słoikach. Doskonale smakuje jako dodatek do mięsa, na ciepło i  na zimno.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Bowl z pulpetami z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Bowl z pulpetami to danie które świetnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. To także kopalnia składników odżywczych. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 250 kcal.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Jesienna sałatka z cukinii i ogórków: pyszna sałatka do słoików na zimę

Jesienna sałatka z cukinii i ogórków z dodatkiem cebuli, papryki, czosnku i przecieru pomidorowego, to prawdziwa bomba witaminowa. Idealna do przygotowania na przełomie lata i jesieni, gdy wszystkie składniki są łatwo dostępne, pełne smaku i aromatu, a także niedrogie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Hiszpańska escalivada - pyszne warzywa na ciepło

Escalivada to rodzaj sałatki z grillowanych warzyw. Odpowiednio przyprawiona smakuje wybornie - może stanowić samodzielne dani lub być dodatkiem do ryżu lub mięsa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Gulasz ziemniaczany - pomysł na tani obiad jednogarnkowy

Gulasz ziemniaczany przygotujesz w pół godziny. Jest smaczny i aromatyczny, z wyczuwalną pikantną ostra nutą. Podajemy przepis na gulasz na bazie ziemniaków.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Papryki nadziewane mięsem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Papryki nadziewane mięsem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to danie sycące i dostarczające wielu składników odżywczych. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 350 kcal.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Sałatka makaronowa z jajkami

Sałatka makaronowa z jajkami to świetny pomysł na kolację lub sycącą przekąskę w ciągu dnia. Makaron można ugotować wcześniej lub wykorzystać makaron z poprzedniego dnia. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pałki kurczaka pieczone z warzywami: przebojowy obiad dla rodziny

Pałki kurczaka pieczone z warzywami to przebój obiadów rodzinnych. W jednym naczyniu upieczemy i mięso, i pyszną jarzynę do niego. Lekarze i dietetycy wciąż zwracają uwagę, by jeść więcej warzyw. Nóżki kurczaka i warzywa upieczone razem do sprytny, a do tego pyszny sposób na przemycenie większej ilości witamin i antyoksydantów do naszej diety. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Surówka z kapusty i papryki: chrupiąca i zdrowa

Surówka z kapusty i papryki przyjemnie chrupka i soczysta zachwyci każdego. Zdrowa surówka ze świeżych warzyw w sezonie na kapustę i paprykę powinna częściej gościć na naszym stole. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 36