Fantastyczne żeberka wieprzowe pieczone w keczupie

Fantastyczne żeberka wieprzowe pieczone w keczupie

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pyszne żeberka wieprzowe w doskonałej glazurze

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Fantastyczne żeberka wieprzowe pieczone w keczupie, a wcześniej w nim marynowane są soczyste i pyszne. Składniki marynaty wpływają na szybkość pieczenia i ostateczny smak dania. Nie trzeba ich doglądać i smarować marynatą, wystarczy przyprawić, odstawić na kilka godzin, a potem upiec i gotowe. Wypróbuj ten przepis jeszcze dziś!

Składniki

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych

  • 5 łyżek keczupu

  • 4 łyżki sosu sojowego

  • 4 łyżki majonezu

  • 1 łyżka musztardy

  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie krok po kroku:

  • Wymieszać keczup z sosem sojowym, majonezem, musztardą i miodem.

  • Żeberka pokroić na kawałki po 1 kostce każdy. Zalać marynatą z keczupu i wstawić do lodówki na 6-8 godzin.

  • Żeberka wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec około 1 godziny.

 

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,1