Pieczarki portobello z cebulą i serem

Pieczarki portobello z cebulą i serem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pieczarki portobello z cebulą i serem

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Faszerowane pieczarki z grilla są znakomitą alternatywą dla mięs. Proponujemy przepis na pieczarki portobello nadziewane cebulą i serem - najprostsze i chyba najpyszniejsza wersja faszerowanych kapeluszy. Warto spróbować portobello z aromatycznym serem cheddar, który świetnie podkreśli słodkawy smak cebuli. 

Składniki

  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 5 dag żółtego sera cheddar lub innego
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pieczarki dobrze umyć.

  • Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej na złoty kolor drobno pokrojoną cebulę. Dodać pokrojone trzonki pieczarek. Dodać przyprawy i podusić chwilę.

  • Przygotowanym farszem napełnić kapelusze i posypać startym serem.

  • Pieczarki ułożyć na aluminiowej tacce i owinąć folią aluminiową. Piec na grillu ok. 15 minut.