Grillowane portobello pod serową kołderką

Grillowane portobello pod serową kołderką

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Grillowane pieczarki portobello z serem

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Przepis na grillowane pieczarki z serem! Wyśmienita przekąska na grilla i świetna alternatywa dla kiełbasy. Wypróbuj, jak smakują pieczarki portobello nadziewane żółtym serem i cebulą. Gwarantujemy, że palce lizać!

Składniki

  • 5 pieczarek portobello

  • 1 cebula

  • 5 dag żółtego sera

  • sól

  • pieprz

  • oliwa

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pieczarki dobrze umyć. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej na złoty kolor drobno pokrojoną  cebulę.

  • Dodać pokrojone trzonki pieczarek. Dodać przyprawy i podusić chwilę.

  • Przygotowanym farszem napełnić kapelusze i posypać startym serem.

  • Pieczarki ułożyć na aluminiowej tacce i owinąć folią aluminiową. Piec na grillu ok. 15 minut.