Grillowane pieczarki w płaszczykach, czyli faszerowane portobello z boczkiem

Grillowane pieczarki w płaszczykach, czyli faszerowane portobello z boczkiem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pieczarki z serkiem. Owiń je boczkiem i ugrilluj na chrupko!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Duże pieczarki portobello świetnie smakują faszerowane mięsem. Na grilla proponujemy pieczarki nadziewane boczkiem, piersią z indyka i cebulą. Ten farsz sprawi, że zwykłe grillowane pieczarki staną się obłędną przekąską i pewną konkurencją dla kiełbasek. Oto przepis! 

Składniki

  • pieczarki

  • biały serek (bieluch, philadelphia lub podobny)

  • boczek lub bekon w plasterkach

  • sól

  • pieprz

  • przyprawy

Przygotowanie krok po kroku:

  • Obieramy pieczarki i wypełniamy ich kapelusze serkiem. Pieprzymy i solimy, możemy też posypać przyprawą do grilla lub ziołami.

  • Każdą z pieczarek oblepiamy cieniutkim plasterkiem boczku, możemy pomóc sobie wykałaczką.

  • Przekąski układamy bezpośrednio na grillu (wyjdą chrupkie) lub wcześniej owijamy folią aluminiową (soczyste).