Szybka pasta z makreli - łatwy przepis

Szybka pasta z makreli - łatwy przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pasta z makreli to pyszne smarowidło do świeżego chleba

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Zmiksowana wędzona makrela to idealne smarowidło do chleba. Pasta rybna podana ze świeżym pieczywem zasmakuje nie tylko jaroszom. Jak przyrządzić smaczną pastę z makreli?

Składniki

  • 1 wędzona makrela

  • 25 dag półtłustego twarogu

  • 10 dag sera żółtego

  • 2 jajka

  • 2 łyżki majonezu

  • 1 łyżka keczupu

  • 1 mała cebula

  • sól, pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Wędzoną makrelę obrać ze skóry. Następnie dokładnie usunąć z niej ości. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić.

  • Zmielić razem z półtłustym twarogiem, serem żółtym oraz jajkami. Dodać drobno pokrojoną cebulę, majonez oraz keczup. Doprawić solą i pieprzem.

  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, ewentualnie zblendować.

Ocena: 0