Porowo-twarożkowa pasta do chleba

Porowo-twarożkowa pasta do chleba

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pyszna pasta z porów i twarożku - idealna do ciemnego pieczywa.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Pasta porowo-twarożkowa z grzybową nutą. Znakomita do świeżego, pachnącego chleba, szybka w przygotowaniu i naprawdę pyszna.

Składniki

  • 1 por

  • 2-3 duże pieczarki

  • łyżka masła

  • 30 ml białego wina

  • 60 g serka śmietankowego

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Białe części porów i pieczarki umyć.

  • Pory drobno posiekać i zeszklić na maśle.

  • Dodać starte na dużych oczkach pieczarki.

  • Podlać winem i poczekać aż odparuje. Przyprawić i ostudzić.

  • Do wystudzonych porów dodajemy twarożek i dokładnie mieszamy.

Ocena: 0