Pasta ze śledzi

2021-03-29
Pasta ze śledzi
Autor: Shutterstock
łatwy
30 min
4

Pasta ze śledzi to pyszny dodatek do chleba. Podana z krakersami lub grzankami zamienia się w elegancką przystawkę. Prosty przepis i doskonały smak - idealna dla śledziożerców.

SKŁADNIKI

  • 200 g śledzi solonych typu matjas
  • 50 g miękkiego masła
  • 1 łyżeczka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka chrzanu
  • szczypta cukru pudru
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 jabłko, obrane, drobno starte

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Śledzie drobno posiekać, połączyć z masłem, śmietaną, chrzanem, cukrem i pieprzem (w tej kolejności).
  • Dodać jabłko, wymieszać i schłodzić w lodówce.
  • Podawać do chleba.