Pasta z fasoli - przepis na zdrowe i smaczne smarowidło do pieczywa

2021-03-29
Pasta z fasoli - przepis na zdrowe i smaczne smarowidło do pieczywa
Autor: Shutterstock Z fasoli z puszki można przygotować smaczną pastę do kanapek
łatwy
15 min
4

Podajemy przepis na smaczną pastę z białej fasoli z suszonymi śliwkami i cebulą. Pasta fasolowa jest łatwa do przygotowania, wyśmienicie sprawdza się jako smarowidło do pieczywa. Warto przygotować ją na śniadanie lub kolację. Jeśli więc znudziliście się zwykłymi kanapkami, proponujemy zdrową i pyszną pastę z białej fasoli. 

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Wszystkie składniki z listy oprócz cebuli należy połączyć w misce.
  • Cebulę obrać, posiekać i poddusić na patelni. Dodać do miski z resztą składników.
  • Blenderem zmiksować całość na gładką masę. Jeśli pasta jest za gęsta, można dodać do niej odrobinę wody.