Masło czerwone - pikantna pasta do pieczywa dla wegetarian i nie tylko

Masło czerwone - pikantna pasta do pieczywa dla wegetarian i nie tylko

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Czerwone masło - idealne do pieczywa

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Masło czerwone to propozycja pasty do pieczywa, która jest zdrowa, pyszna i kolorowa.

Składniki

  • 0,5 kg masła
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka zmielonej ostrej papryki
  • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • sól
  • pieprz kajeński

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pastę pomidorową przesmażyć na oleju z suszonych pomidorów i wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać pastę pomidorową i przyprawić papryką, solą i pieprzem. Schłodzić.