Diabelski kawior czyli antywirusowa pasta czosnkowa

2021-03-29
Diabelski  kawior czyli antywirusowa pasta czosnkowa
Autor: Shutterstock Pasta z czosnku, cebuli z dodatkiem przecieru pomidorowego  to samo zdrowie. Dla wzmocnienia efektu można do niej dodać imbir lub ostrą paprykę
łatwy
10 min
4

Diabelski kawior to przepyszna pasta czosnkowa - bardzo zdrowa, o antyseptycznym działaniu. To także po prostu bomba witaminowa - idealny dodatek do chleba w jesienne i zimowe chłodne dni. Jest  moc - tylko dla twardzieli! Doskonale smakuje jako smarowidło pod ser żółty lub biały.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 1 duża główka czosnku
  • 1 duża cebula
  • 4-5 łyżek  drobniutko posiekanej natki pietruszki
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta cukru

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Czosnek bardzo drobno posiekać i rozetrzeć z solą, pieprzem, cukrem i oliwą.
  • Cebulę także drobniutko posiekać, dodać do czosnku wraz z koncentratem pomidorowym.
  • Wymieszać dokładnie z posiekaną pietruszką. Przechowywać w lodówce.