Figi z kozim serem: przepis na proste, ale wykwintne danie na walentynki

Figi z kozim serem: przepis na proste, ale wykwintne danie na walentynki

Autor Zdjęcia: Konrad Kalbarczyk

Walentynki to doskonała okazja, aby pochwalić się swoimi zdolnościami kulinarnymi i zaskoczyć naszą drugą połówkę elegancką kolacją tylko dla dwojga.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Figi z kozim serem - szukasz pomysłu na prostą i szybką przekąskę na walentynkową kolację? Koniecznie wypróbuj przepis na figi z kozim serem. To prosty sposób na wykwintną przystawkę! Autorem przepisu jest Łukasz Toczek z restauracji Focaccia.

Składniki

  • 50 g orzechów włoskich
  • 8 świeżych fig
  • 100 g koziego sera twarogowego
  • grejpfrut
  • 4 suszone pomidory

Przygotowanie krok po kroku:

  • Orzechy upraż na rozgrzanej patelni, a figi pokrój na cztery części.

  • Pokrusz ser na małe kawałki.

  • Obierz grejpfrut, podziel na cząstki i usuń błonki, aby został sam miąższ.

  • Pomidory pokrój na drobne kawałki.

  • Przygotowane składniki ułóż na płaskich talerzach, tak aby powstała ładna kompozycja.

  • Grejpfrut można zastąpić brzoskwinią, a suszone pomidory suszonymi morelami.

0_bmor65z3