Wydarzenia

W świecie kulinariów dzieje się dużo. Targi kulinarne, zjazdy food trucków i promocje produktów regionalnych - zawsze jest w czym wybierać. Godne polecenia są również kursy gotowania, fotografowania potraw czy też stylizacji dań. To najlepszy sposób na doszlifowanie umiejętności pod okiem specjalistów.

Wydarzenia

Plebiscyt: Gwiazda Wigilijnego Stołu

Zupa grzybowa, czy czerwony barszcz z uszkami? Smażony karp, czy liny w śmietanie? Makowiec, czy sernik? Co na pewno znajdzie się na Waszym wigilijnym stole? Co jest u Was gwiazdą Gwiazdki?  Zapraszamy Was do Wielkiego PLEBISCYTU. To dzięki Waszym głosom  wybierzemy potrawę najważniejszą, najpopularniejszą, najbardziej lubianą – słowem taką, która na polskim wigilijnym stole obowiązkowo musi być. Głosujcie na gwiazdę wigilijnego stołu >>> PLEBISCYT!  

Mistrzowskie gotowanie z Michelem Moranem

Na 18. piętrze "młotka", jak warszawiacy czule nazywają wieżowiec przy Smolnej 8, odbyło się prawdziwe spotkanie na szczycie. Pretekstem dla warsztatów z mistrzem Michelem Moran, była premiera portalu kulinarnego www.youkencook.pl. Miłośnicy gotowania znajdą tam m.in. przepisy video z Michelem Moran, który jest ambasadorem marki Kenwood.  I oto spełniły się moje najskrytsze marzenia. Porozmawiać z szefem kuchni Bistro de Paris, wyśmienitym kucharzem i telewizyjnym celebrytą oraz popracować z robotem Kenwood Chef XL. Znalazłam się w kulinarnym niebie!

16 października – Światowy Dzień Chleba

Okrągły, podłużny, z chrupiącą skórką albo w formie płaskiego placka. Chleb niejedną ma formę i doczekał się nawet swojego święta. 16 października został w 1997 roku ogłoszony Światowym Dniem Chleba. To najlepsza okazja, żeby przyjrzeć się jego historii.

Tydzień USA czy tydzień w USA? – LIDL rusza z nową ofertą i konkursem!

Dla wszystkich amatorów zarówno amerykańskiej kultury jak i smaków Lidl przygotował wyjątkową ofertę. Teraz klimat Stanów Zjednoczonych można będzie poczuć nie tylko w kuchni – ale również na własnej skórze. Lidl ogłasza konkurs, w którym do wygrania jest wycieczka do Nowego Jorku dla dwóch osób razem z Lidl Podróże! Oferta Tygodnia Amerykańskiego dostępna jest już od poniedziałku, 14 października.

Too Good To Go przejmuje wybory Miss

Too Good To Go startuje z wyjątkowym konkursem na Miss. Jego nietypowość polega na tym, że wybieramy najciekawiej wyglądającego warzywo lub owoc, którego piękno, kryje się tak naprawdę w środku.

Portugalia do zjedzenia od zaraz, czyli Bartek Kieżun o swoich kulinarnych fascynacjach

Bartek Kieżun, autor najsmaczniejszego przewodnika po Portugalii, o kulinarnych fascynacjach w szczerej rozmowie z Adrianną Ewą Stawską

„Makłowicz w drodze” - nowe odcinki programu w Food Network!

Roberta Makłowicza nikomu nie trzeba przedstawiać! Niekwestionowany autorytet kulinarny odkrywa w swoim programie ciekawe miejsca, ich historię i fenomenalną kuchnię. Czym zaskoczy nas jesienią? Nowe odcinki programu „Makłowicz w drodze” tylko w Food Network od niedzieli 29 września!

„Emocje na głodzie” - książka, który uczy jak kontrolować emocje i jeść w zdrowy sposób

Jakie składniki poprawiają nastrój? I czy można zajadać emocje na zdrowo? Poznaj przepisy, które pomogą uporać się z nudą, lękiem i stresem, dokuczliwym głodem czy smutnym nastrojem – w książce „Emocje na głodzie” Lindsey Smith podpowiada, jak zostać specjalistą od własnych emocjonalnych potrzeb żywieniowych.

Rusza jubileuszowy RESTAURANT WEEK pod hasłem #KochajJedzenie!

Na pięciolecie ogólnopolskiego festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week namawia do dojrzałej, świadomej i pełnej szacunku miłości do jedzenia. Ruszyły rezerwacje na jesienną edycję Festiwalu, która potrwa od 16 do 31 października. Odbędzie się ona w rekordowych 15 regionach (ponad 40 miast) pod hasłem #KochajJedzenie.

Wódka z grochu i zaskakujące koktajle, czyli degustacja grochowicy w Kicie Koguta

Na początku września w warszawskiej Kicie Koguta odbyło się spotkanie degustacyjne połączone z premierą nowego produktu alkoholowego na polskim rynku. Grochowica, czyli destylat z grochu, zaskakuje delikatną, świeżą słodyczą przy naprawdę dużej mocy trunku.

Strona 1 z 18