Modne

Moda na jedzenie nie przemija i można temu tylko przyklasnąć - bo w końcu pożywienie to podstawa życia. A im więcej wiemy na ten temat, tym lepiej się odżywiamy. Do łask wracają tradycyjne metody - w wielu domach, jak za dawnych lat, piecze się chleby. Co jeszcze jest dziś na topie? Przygotowaliśmy garść bieżących informacji.

Modne

Żarłaki od Konspolu – wędliny, które pokocha twoje dziecko

Zabawne i skore do psot Żarłaki mieszkają w pięknej, zielonej krainie, gdzie od rana do wieczora mogą się bawić i… jeść. Choć obdarzone wyjątkowym apetytem, to jednak są bardzo wybredne. Ich ulubionym przysmakiem są parówki, ale tylko takie, które zawierają 100 proc. mięsa z kurczaka, tzn. 100 g mięsa użyto do przygotowania 100 g produktu. Innych nawet nie chcą dotknąć.

Hummus Love, nowy punkt na gastronomicznej mapie Warszawy

W Centrum Handlowym Blue City w Warszawie powstała nowa odsłona połączenia wyspy sokowej Redberry z wegetariańskim konceptem Hummus Love. Sam hummus jest produkowany przez Izraelczyków na bazie oryginalnych receptur.

Monika Olejnik mówi: Nie! Oto idealny makaron według dziennikarki

Monika Olejnik mówi stanowcze „Nie!”, ale tylko rozgotowanym makaronom. Znana dziennikarka jest rozkochana w kuchni włoskiej, która słynie z wybornych makaronów. Podczas tegorocznych wakacji rozkoszowała się przysmakami kuchni liguryjskiej. Jednym z nich są świderki z pesto i fasolką szparagową. 

Magda Gessler schudła na pomidorach: zobacz jej przepis na tatara z pomidorów

Magda Gessler po powrocie z urlopu opublikowała na Instagramie zdjęcie na którym wygląda 20 lat mniej. Celebrytka kulinarna przekonuje, że swą smukłą sylwetkę zawdzięcza miłości i... pomidorom. 

Wakacyjne danie Agnieszki Sienkiewicz - przepyszne i banalnie proste

Agnieszka Sienkiewicz na swoim profilu na Instagramie dzieli się niekiedy z fanami zdjęciami swoich ulubionych potraw. Rzut okiem na fotki wystarczy, żeby zauważyć, że aktorka gotuje pysznie i i niezwykle aromatycznie. Zawsze w jej przepisach występują świeże zioła. Ostatnio przygotowała szałwiowe kopytka. Na ich sam widok zapachniało wokół pysznym obiadem. Jak je przygotować szałwiowe kopytka?

Anna Lewandowska odpuściła sobie dietę. Włoska pizza skusiła nawet ją!

Anna Lewandowska od lat stosuje dietę bezglutenową. Swoimi przepisami na pyszne i zdrowe dania regularnie dzieli się z fanami. Jednak i jej zdarzają się dni, kiedy nie potrafi odmówić sobie pysznego, ale niezbyt zdrowego jedzenia. Tak się zdarzyło kilka dni temu we Włoszech, gdzie trenerka spędza wakacje. Szybko pożałowała jednak odstąpienia od diety.

Anna Powierza znalazła sposób na wieczną młodość! Co jeść, aby zatrzymać czas?

Anna Powierza to aktorka znana przede wszystkim z serialu Klan, gdzie gra Czesię. Celebrytka aktywnie działa również w mediach społecznościowych. Na jej instagramowym profilu można na bieżąco śledzić, co dzieje się w jej życiu i karierze. Aktorka postanowiła radykalnie zmienić styl życia, aby naturalnie zadbać o swoje zdrowie i urodę.

Edyta Górniak na detoksie sokowym: sprawdź jak oczyścić organizm świeżymi sokami

Edyta Górniak obecnie przebywa w Singapurze. Niedawno na swoim koncie Instagrama pochwaliła się, jak dba o swoje ciało, stosując detoks sokowy. Świeżo wyciskane soki stanowią znakomitą broń w walce z dodatkowymi kilogramami. Poznaj przepisy na soki, które pozwolą ci pozbyć się dodatkowych kilogramów.

Monika Olejnik dąży do doskonałości jedząc omułki: zobacz przepis na danie z mulami

Monika Olejnik, znana dziennikarka i komentatorka polityki, dba o swoje ciało. Nie tylko z zapałem oddaje się ćwiczeniom fizycznym, ale także odpowiednio się odżywia. Osoby aktywne fizycznie, jak Monika Olejnik, powinny się odżywiać zdrowo. Na przykład jedząc skrobie i proteiny. Ideałem jest połączenie makaronu i owoców morza. Zobacz przepis na danie z omułkami, którym zajada się gwiazda telewizji. 

Jan Kuroń, znany kucharz poleca gotowanie w wolnowarze

Jan Kuroń został Ambasadorem marki Crock-Pot – pioniera i lidera w kategorii urządzeń do wolnego gotowania. Slow cooking, czyli gotowanie w stylu wolnym, opiera się na poddawaniu składników potrawy długotrwałej obróbce termicznej w temperaturze nieprzekraczającej 100°C. Ta forma gotowania pozwala na zachowanie głębszego smaku, aromatu oraz wartości odżywczych potrawy.

Strona 1 z 15