Miejsca

Smaczne miejsca, do których chcemy wracać. Takie, które odwiedziliśmy i na stałe umieszczamy je na naszej kulinarnej mapie. Chcemy się z Wami podzielić informacjami o tym, gdzie warto zjeść, zrobić zakupy, odpocząć. To miejsca, gdzie jedzenie odgrywa ważną rolę. Sprawdźcie sami, czy warto!

Miejsca

Włoski region Emilia Romagna: skarbnica włoskich przysmaków

Region Emilia Romagna to idealne miejsce dla smakoszy przysmaków, takich jak szynka parmeńska, ser Parmigiano Reggiano, tradycyjny ocet balsamiczny i sos bolognese. Od zawsze uznawany jest za kolebkę prawdziwych, włoskich smaków i miejsce, które niewątpliwie warto odwiedzić, aby poznać i doświadczyć prawdziwych Włoch. Podpowiadamy, dlaczego smakosze powinni odwiedzić Emilię Romagnię!

Zaplecze socjalne dla pracowników to źródło zwiększonej wydajności

Przedsiębiorcy coraz częściej szukają biur, które nie tylko będą odpowiednio się prezentować, ale przede wszystkim będą miejscem przyjaznym pracownikom, zwiększającym ich produktywność. Czego potrzebuje pracownik? Funkcjonalnego otoczenia pracy, dostępności odpowiednio wyposażonego zaplecza socjalnego, wygodnej przestrzeni dla każdego pracownika i strefy odpoczynku.  Szczególnie w firmach stawiających na kreatywność pracowników zaplecze socjalne, miejsce gdzie można napić się kawy, zjeść w spokoju posiłek to dzisiaj standard. Tym wymaganiom odpowiadają nowe biura At Office oferowane przez Grupę BUMA, tworząc przestrzeń pracy dopasowaną do potrzeb najemcy. To dobrze, że takich miejsc jest coraz więcej. 

Uroczyste otwarcie ARCHE Hotel Geologiczna w Warszawie

W poniedziałek, 13 maja br. odbyło się uroczyste otwarcie najnowszego obiektu polskiej sieci hotelarskiej – Arche Hotel Geologiczna. Kolejna inwestycja z kolekcji Arche zadziwia zarówno interesującymi, jak i funkcjonalnie zaprojektowanymi wnętrzami oraz młodym zespołem, na czele którego stoi Małgorzata Gipsiak, jako najmłodszy dyrektor hotelu w Polsce.

Nowe romantyczne menu w Focaccia Ristorante

Kolacja we dwoje - najlepszy sposób na wspólny wieczór z ukochaną osobą. Focaccia Ristorante kusi nowym menu sezonowym - idealnym na spotkanie we dwoje, troje, a nawet czworo.  

Kuchenne rewolucje w Lublinie. Jak Magda Gessler zmieniła "Antykwariat" w "Ąkę"?

Tym razem ekipa Magdy Gessler odwiedziła Lublin, aby tchnąć nowe życie w urokliwy, ale pusty "Antykwariat", przemieniając go w restauracyjkę o wdzięcznej nazwie "Ąka". Ekipa "Kuchennych rewolucji" i właścicielki lokalu dołożyli wszelkich starań, aby wydobyć z tego miejsca wszystkie jego atuty.

Jak wyglądała ostatnia uczta na Titanicu, najsławniejszym statku świata? Co pasażerowie jedli przed śmiercią?

Ostrygi, kawior, łosoś i jagnięcina – takich frykasów nie może zabraknąć na żadnej wykwintnej kolacji. Nie brakowało ich także na ostatniej wieczerzy w pierwszej klasie Titanica. Dowiedz się, co jeszcze jedli przed katastrofą rozbitkowie.

KUCHENNE REWOLUCJE w Pyskowicach. Jak Magda Gessler zmieniła restaurację ŁABĘDŹ?

Ekipa Magdy Gessler tym razem odwiedziła śląską restaurację „Łabędź” w Pyskowicach. Wizyta nie należała do najłatwiejszych. Dało się odczuć konflikt między pracownikami. Mimo wykwintnych nazw serwuje się tu nie najlepszej jakości jedzenie. Do tego dochodzi fatalny wystrój wnętrza... Polecamy: Tatar ze śledzia według Magdy Gessler

Nowe menu w restauracji Stixx - sprawdziliśmy dla Was!

Grill & bar Stixx na warszawskim Placu Europejskim to miejsce nowoczesne, modne i bardzo smaczne! Warto  tam zajść i spróbować nowego menu przygotowanego przez Michała oraz Jakuba Budnika - braci i szefów kuchni. Przyznamy, że podbiło nasze podniebienia.

Smaki Neapolu już na Świętokrzyskiej

Bella Napoli to jedna z najstarszych restauracji włoskich w Warszawie. Pierwszy lokal powstał na Bródnie piętnaście lat temu. I od samego początku zjednał sobie serca i żołądki warszawiaków. Dziś istnieje już sześć restauracji Bella Napoli. Każda serwuje dania kuchni słonecznego Neapolu, ojczyzny pizzy i spaghetti. Najnowsza restauracja powstała w sercu Warszawy, przy ul. Świętokrzyskiej 14.

Co Polacy jedli 100 lat temu - odpowiada restauracja Avangarda [JEMY I KOMENTUJEMY]

Z okazji 100. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości, warto poznać korzenie polskiej kuchni, jej swoiste cechy i charakterystyczne potrawy. Czym Polacy zajadali się w 1918 roku? Jakie potrawy po tych 100 latach są wciąż popularne? Odpowiedzi na to znajdziecie w menu restauracji Avangarda, mieszczącej się w budynku NOT na Czackiego 3/5 w Warszawie

Strona 1 z 3