Napój arbuzowy na wodzie kokosowej: przepis na letnie orzeźwienie

Napój arbuzowy na wodzie kokosowej: przepis na letnie orzeźwienie

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Szklanka napoju z arbuza i wody kokosowej doskonale gasi pragnienie

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Napój arbuzowy przygotowany na wodzie kokosowej to doskonały przepis na letnie orzeźwienie. Proste składniki, dostępne w sezonie w każdym sklepie, gwarantują skuteczne nawilżenie naszego umęczonego upałami ciała. Arbuz to najlepsze źródło mikroelementów, woda kokosowa świetnie go uzupełnia. 

Składniki

  • 3 szklanki pokrojonego i dobrze schłodzonego arbuza

  • 1 szklanka wody kokosowej

  • 2 łyżki soku z limony

  • lodu ile potrzebujesz

  • kilka listków mięty do ozdoby

Przygotowanie krok po kroku:

  • Schłodzony w lodówce arbuz oraz wodę kokosową wlać do blendera.

  • Miksować na średnich obrotach.

  • Schłodzić w lodówce przed podaniem.

  • Podawać z kostkami lodu i listkiem mięty. 


Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0