Lemoniada z arbuza: przepis na orzeźwiającą lemoniadę arbuzową
2023-05-17
łatwy
20 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Lemoniada z arbuza zaskakuje swoim oryginalnym smakiem i pięknym zapachem, a na dodatek skutecznie gasi pragnienie. Sprawdź, jak przygotować lemoniadę arbuzową. Podajemy dobry przepis na letni super napój.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wodę zagotować z cukrem, dokładnie wymieszać, aby cukier się rozpuścił, powstały syrop ostudzić.
- Arbuza zblendować. Z cytryn wycisnąć sok. Syrop połączyć z musem arbuzowym i sokiem z cytryny.
- Do całości dodać listki mięty i 1 pokrojoną w plasterki limonkę.
- Lemoniadę schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Podawać z lodem.
Arbuz – król letniego orzeźwienia. Dlaczego warto jeść arbuzy?
Domowa lemoniada
Domowa lemoniada to świetny sposób na smaczny napój na ciepłe dni. Przygotowana samodzielnie z ulubionych, świeżych owoców sezonowych, to znakomita alternatywa dla kupnych napojów. Jeśli zrobimy ją sami, mamy pewność, ze nie ma w niej chemii - sztucznych dodatków, polepszaczy, barwników i nadmiaru cukru.
Lemoniada jagodowa z wanilią i miętą