Naleśniki z jajecznicą i boczkiem - bardzo treściwe śniadane 2 w 1

Naleśniki z jajecznicą i boczkiem - bardzo treściwe śniadane 2 w 1

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Naleśniki z jajecznica i bekonem to bardzo sycące danie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Naleśniki z jajecznicą i boczkiem to ekstremalny przepis na ekstremalnie duży głód. Takie naleśniki są bardzo treściwe, sycą więc na długo. Po takim śniadaniu, do wieczora nie poczujesz głodu.

Składniki

  • 200 g boczku

  • 4 jajka

  • 1 łyżka gęstej śmietany

  • dymka

  • sól i pieprz

  • 1 szklanka tartego cheddara

  • 4 naleśniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na chrupiąco, osączyć z tłuszczu.

  • Jajka rozkłócić ze śmietaną, mieszając dodać boczek, posiekaną dymkę i przyprawy.

  • Wylać na patelnię i usmażyć jajecznicę. Pod koniec smażenia dodać ser.

  • Jajecznicę zdjąć z ognia, rozłożyć na przygotowane naleśniki i zawinąć je w rulon.

  •  

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0