Naleśniki z jajecznicą i boczkiem - bardzo treściwe śniadane 2 w 1

2021-03-29
Naleśniki z jajecznicą i boczkiem
Autor: Shutterstock Naleśniki z jajecznica i bekonem to bardzo sycące danie.
łatwy
20 min
4

Naleśniki z jajecznicą i boczkiem to ekstremalny przepis na ekstremalnie duży głód. Takie naleśniki są bardzo treściwe, sycą więc na długo. Po takim śniadaniu do wieczora nie poczujesz głodu.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 200 g boczku
  • 4 jajka
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • dymka
  • sól i pieprz
  • 1 szklanka tartego cheddara
  • 4 naleśniki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na chrupiąco, osączyć z tłuszczu.
  • Jajka rozkłócić ze śmietaną, mieszając dodać boczek, posiekaną dymkę i przyprawy.
  • Wylać na patelnię i usmażyć jajecznicę. Pod koniec smażenia dodać ser.
  • Jajecznicę zdjąć z ognia, rozłożyć na przygotowane naleśniki i zawinąć je w rulon.
  • Podawać od razu  - posypane szczypiorkiem, można polać je też sosem czosnkowym lub keczupem.