Pasta jajeczna - przepis Ewy Wachowicz

Pasta jajeczna - przepis Ewy Wachowicz

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pasta jajeczna to smaczne smarowidło do kanapek

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem z przepisu Ewy Wachowicz będzie idealna do kanapek na śniadanie. Sprawdź, jak zrobić pastę jajeczną najprościej jak się da, a przy tym bardzo smacznie.

Składniki

  • 6 jajek
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka musztardy
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • Pęczek szczypiorku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka ugotuj na twardo.

  • Jajka zmiksuj na drobno w mikserze.

  • Dodaj sól, pieprz, śmietanę, musztardę i posiekany szczypiorek. Wymieszaj.

  • Podawaj z pieczywem żytnim.

Przepisy z tej kategorii