Babeczki z jagodami - sprawdzony przepis

Babeczki z jagodami - sprawdzony przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Łatwe do przygotowania babeczki z jagodami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Maślane babeczki z jagodami. Przepyszny, sezonowy deser.

Składniki

  • 200 g świeżych jagód

  • 200 g miękkiego masła

  • 150 g mąki pszennej

  • 70 g mąki ziemniaczanej

  • łyżeczka proszku do pieczenia

  • odrobina oleju

  • 150 g cukru trzcinowego

  • 4 jajka

  • łyżka soku z cytryny

Przygotowanie krok po kroku:

  • Przygotuj foremki na babeczki i wysmaruj je olejem.

  • Piekarnik rozgrzej do 175 stopni C.

  • Masło ucieraj z cukrem i sokiem z cytryny.

  • Gdy masa będzie puszysta, wbij jajka.

  • Dosyp mąki i proszek do pieczenia.

  • Dodaj umyte jagody.

  • Dokładnie wymieszaj.

  • Foremki napełnij ciastem do 1/3 wysokości.

  • Piecz 35 minut.

Ocena: 0