Łosoś gotowany na parze z warzywami: przepis na zdrowy obiad

2021-03-29
Łosoś z warzywami
Autor: thinkstockphotos.com Łosoś gotowany na parze z dodatkiem świeżych warzyw to danie pełne cennych mikroelementów
łatwy
25 min
4

Łosoś jest tłustą morską rybą zasobną w kwasy omega-3, wspomagającą pracę mózgu. Warzywa zaś zawierają mnóstwo cennych dla zdrowie mikroelementów. Polecamy prosty przepis na pyszny i zdrowy obiad - łosoś z warzywami.

SKŁADNIKI

  • 15 dag filetu z łososia
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 awokado
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • łyżeczka oliwy
  • 1/4 cytryny
  • sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rybę umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i posól.
  • Ułóż na wkładce do gotowania na parze, gotuj ok. 15 minut.
  • Warzywa pokrój, wymieszaj z oliwą, dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny.
  • Podawaj z ryżem.