Panierowany filet z mintaja

Panierowany filet z mintaja

Autor Zdjęcia: mat. pras. CYKORIA S.A.

Panierowany filet z mintaja

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Panierowany filet z mintaja to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Przepis jest banalnie prosty, a samą rybę przyrządzisz w niespełna kwadrans. Sprawdź, jak usmażyć mintaja.

Składniki

  • 2-4 kostki mrożonego filetu z mintaja

  • 2 łyżeczki przyprawy do ryb

  • 1 jajko

  • mąka do panierowania

  • bułka tarta lub panierka

  • olej do smażenia

  • cytryna

Przygotowanie krok po kroku:

  • Filet opłukujemy pod zimną wodą, skraplamy sokiem z cytryny i oprószamy przyprawą.

  • Zanurzamy kolejno w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej lub gotowej panierce.

  • Rybę smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do momentu, aż filet nabierze złotego koloru.

Ocena: 3