Aromatyczne masło krabowe - niecodzienne smarowidło

Aromatyczne masło krabowe - niecodzienne smarowidło

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Masło krabowe to aromatyczny dodatek do przekąsek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Masło krabowe można przygotować w kilka minut i zaskoczyć niezapowiedzianych gości. Można podać je do krakersów, paluszków grissini lub pokrojonych w słupki warzyw.

Składniki

  • 3 łyżki masła

  • 100 g kraba z puszki

  • 1 filecik anchois (lub szczypta soli)

  • szczypta białego pieprzu

Przygotowanie krok po kroku:

  • Mięso dokładnie rozdrobnij i utrzyj z masłem na gładką masę.

  • Pod koniec blendowania wrzuć anchois i i biały pieprz.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0