Makaron zapiekany z grzybami: przepis na sycącą zimową kolację

Makaron zapiekany z grzybami: przepis na sycącą zimową kolację

Autor Zdjęcia: Konrad Kalbarczyk

Makaron zapiekany z grzybami - kilkanaście minut i kolacja gotowa!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Makaron zapiekany z grzybami: łatwa do przyrządzenia i bardzo smaczna potrawa może okazać się doskonała na szybką, pyszną kolację.

Składniki

  • 1/2 opakowania makaronu
  • 2 opakowania zupy pieczarkowej lub borowikowej
  • 300 g pieczarek lub borowików
  • 150 g sera żółtego

Przygotowanie krok po kroku:

  • Makaron ugotować (nie za miękko).

  • Zupy przygotować według przepisu na torebkach.

  • Pieczarki pokroić w plasterki.

  • Ser zetrzeć na tarce.

  • Makaron przełożyć do podłużnego żaroodpornego naczynia, posypać pieczarkami, równomiernie zalać zupą, posypać żółtym serem.

  • Zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 st. C (aż ser się stopi i zarumieni).

  • Podawać na gorąco.