Makaron z jagodami i śmietaną

Makaron z jagodami i śmietaną

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Makaron z jagodami i śmietaną danie dla dużych i małych smakoszy

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Makaron z jagodami i śmietaną to świetne danie na lato. W sezonie na jagody warto sięgnąć po ten sprawdzony przepis na pyszne kluski ze śmietaną i jagodami (borówką czernicą). Orzeźwiające zestawienie pokrzepi nasze znużone upałem ciała. 

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Makaron ugotować w osolonym wrzątku według zaleceń producenta umieszczonych na opakowaniu.

  • Odcedzić makaron i wymieszać z masłem.

  • Śmietanę wymieszać z cukrem i esencją waniliową.

  • Makaron podawać polany śmietaną i posypany jagodami. 


Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4,3