Łosoś w ziołach z warzywami - smaczne i dietetyczne danie

Łosoś w ziołach z warzywami. Smaczne dietetyczne danie.
Autor: pixabay.com łosoś z warzywami - smaczny, dietetyczny posiłek
łatwy
30 min
4

Łosoś w ziołach, podany z warzywami na parze, to doskonała potrawa dla wszystkich osób będących na diecie lub zmagających się z chorobą. Jest smaczna, pożywna, a co najważniejsze lekkostrawna. Sprawdź, jak zrobić łososia w ziołach z warzywami.

SKŁADNIKI

  • 20 dag filetu z łososia
  • Oliwa
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz
  • Gruba sól morska
  • Pęczek szczypioru
  • Mrożone warzywa, np. marchewka, fasolka szparagowa, brokuły

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Filety położyć na blasze do pieczenia posmarowanej oliwą. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami, skropić oliwą.
  • Piec w piekarniku 15–20 minut w temperaturze 200 stopni C.
  • Warzywa włożyć do szybkowaru, zalać wodą, gotować 3 minuty.
  • Filet posypać szczypiorkiem, podawać z warzywami.
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej